Po piatich rokoch od vydania kritikmi oceňovaného CD Safe Trip Home, z ktorého sa predalo viac ako 3 milióny kusov, sa Dido vracia so svojím štvrtým štúdiovým albumom. Nahrávka Girl Who Got Away, ktorá by sa na trhu mala objaviť už 4. marca, by podľa kritikov mohla byť dosiaľ najlepším albumom rodáčky z Londýna.

Na nahrávke Girl Who Got Away spolupracovala so svojím bratom Rollom z momentálne neaktívnej skupiny Faithless, svetoznámym producentom Brianom Enom či s indickým skladateľom A. R. Rahmanom. S Rahmanom Dido vytvorila pieseň If I Rise, ktorá zaznela vo filme 127 hodín (2010) režiséra Dannyho Boylea. Na zozname spolupracovníkov sú ďalej Sister Bliss, Lester Mendez, Rick Nowels, Greg Kurstin, Jeff Bhasker a Rizzle Kicks.

"Hudbu na tento album som napísala ešte predtým, než som otehotnela. Je veľmi zaujímavé vrátiť sa v myšlienkach späť a spomenúť si na nahrávanie, pri ktorom ma v brušku kopalo moje dieťa. Celkovo si dovolím tvrdiť, že toto CD je obrazom posledných rokov môjho života, keď som ustúpila do úzadia a dopriala si to šťastné dobrodružstvo so založením rodiny," uviedla na margo novej nahrávky Dido.

Prvým singlom z albumu je skladba No Freedom, ďalšou zverejnenou piesňou je Let Us Move On, v ktorej hosťuje kráľ koncoročných albumových rebríčkov Kendrick Lamar.

Dido - No Freedom

Dido feat. Kendrick Lamar - Let Us Move On

Zdroj: PR, SITA
Foto: Didomusic.com

Súvisiaci interpreti: Dido