Najväčšia indoorová tranceová akcia v strednej a východnej Európe Transmission opúšťa hranice Českej republiky a mieri na Slovensko. Prečítajte si štyri hlavné dôvody, prečo by ste si túto výnimočnú hudobnú udalosť nemali nechať ujsť.

Markus Schulz, Aly & Fila, spektakulárne efekty a svetový zvuk. Aj toto sú lákadlá, ktoré by mali presvedčiť fanúšikov tanečnej hudby, aby sa prišli pozrieť na prvú edíciu slovenskej Transmission. Lístky na niekoľkohodinovú výpravnú show majú tri cenové úrovne. Cena lístka zakúpeného do konca februára je 42,50 eur, do 15. marca 44,90 eur a v deň eventu 49 eur. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Pozrite si aftermovie z minulého ročníka Transmission v Prahe:


Prvýkrát na Slovensku

Po desiatich pražských edíciách sa Transmission chystá na Slovensko. Tranceová akcia svetového formátu začala v roku 2006 v Prahe. V prvom roku sa konala až trikrát - prvá s názvom Beyond Your Fantasy bola predstavená vo februári, druhá - A Different World v máji a tretia, ktorá niesla myšlienku Universal Energy, sa konala v novembri. Odvtedy sa z Transmission stala výročná záležitosť.

Medzi ďalšie tematické okruhy patrili aj 5th Element, The New World, Ancient Mysteries, Future Cities, Digital Madness, The Machine Of Transformation a aj The Spiritual Gateway. Práve posledná spomínaná téma bude hlavnou niťou aj bratislavskej noci. Počas týchto ročníkov sa na Transmission objavili mágovia tanečnej hudby ako Armin van Buuren, ATB, Ferry Corsten, Chicane, Gareth Emery, Aly & Fila a neoficiálny rezident Markus Schulz.

Silný lineup

Americký DJ s nemeckými koreňmi Markus Schulz bude prítomný aj počas prvej slovenskej tranceovej extravaganzy. Producent, hudobník a progressive trance DJ sa v Bratislave predstaví ako headliner. Jeho začiatky siahajú do obdobia 90. rokov, keď remixoval skladby Madonny, Backstreet Boys či 2 Unlimited. Svojho vlastného debutu sa dočkal až v roku 2005.

V súčasnosti mu vychádza už štvrtý album s názvom Scream 2 a je celkom pravdepodobné, že veľká miera jeho playlistu bude zložená práve z tejto nahrávky. "Unicorn slayer", ako ho tanečná scéna ešte pozná, príde priamo z Jakarty, kde odohrá svojet set v rámci programu Armina van Buurena A State Of Trance.


Okrem neho sa fanúšikovia uplifting trance môžu tešiť aj na egyptské duo Aly & Fila. Tí skončili v rámci rebríčka 100 najlepších DJ-ov magazínu DJ Mag na 20. priečke, čo je o jedno miesto vyššie ako Markus Schulz. Alyho Amra Fathalaha (Aly) a Fadiho Wassefa Naguiba (Fila) spoznal tanečný svet začiatkom tohto milénia vďaka skladbe Eye Of Hours. Singel sa tešil veľkej obľube a podpore od Paula van Dyka, Armina van Buurena či Tiesta. Aj preto sa dostal v holandskom rebríčku hranosti na štvrté miesto. Minulý rok vydali svoj tretí album Quiet Storm  a ukážky z neho bude počuť aj na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Tešiť sa však môžete aj na Ørjana Nilsena, Ummeta Ozcana či Rank 1. Slovenskú scénu bude reprezentovať DJ Pico a DJ Nifra.

Spektakulárny zážitok

Tým, že má každá Transmission svoje tematické zameranie sa návštevníci môžu tešiť nielen na hudobný, ale aj vizuálny zážitok. O ten sa už 6 rokov starajú Vision Impossible. Ide o holandský audio-vizuálny produkčný tím, ktorého poslaním nie je len postarať sa o kvalitný zvuk, ale tiež spraviť z návštevy tanečnej akcie nezabudnuteľné dobrodružstvo. Okrem efektov ako sú ohňostroje, plamene či laserové show, vytvárajú aj show movies, v ktorých približujú jednotlivých vystupujúcich. Vďaka nim je puto medzi DJ-om a poslucháčmi oveľa silnejšie.

Kvalitný zvuk

O eufóriu a zážitok z hudby sa okrem DJ-ov, atmosféry a dobrej nálady postará aj zvukový systém z Veľkej Británie Funktion-One. V roku 2013 použili organizátori v Prahe prvýkrát nový systém s prívlastkom Vero špeciálne vyrobený pre potreby Transmission. Zvukové súpravy Funktion-One na svojich podujatiach využili aj Jamiroquai, Jackson Browne, Massive Attack, Moloko, Underworld, Chemical Brothers, Kaiser Chiefs a i. 

Martijn van den Berg, medzinárodný PR manažér akcie, sa minulý rok pred začiatkom desiatej edície vyjadril k novému Vero systému oslavne. Novinka z dielne Funktion-One vtedy ešte len vyšla z beta testovania a vlanti bola prvýkrát postavená vo veľkej aréne. Predajcovia Funktion-One z celého sveta podľa neho vtedy prišli do Prahy, len aby ho zažili.

Pozrite si trailer a navnaďte sa s nami na Transmission 2014 v Bratislave:


Autor: Marek Majzon
Foto: PR