Spoločnosť MTV pred pár dňami obnovila svoju sériu MTV Unplugged, ktorá bola populárna v 90. rokoch. Špeciálna edícia dostala názov Unplugged at Home, s cieľom potešiť divákov počas prebiehajúcej pandémie koronavírusu a zdôrazniť dôležitosť zostávať čo najviac doma. Novú sériu odštartoval Wyclef Jean.

Americký hudobník zahral 10-minútový set zložený zo skaldieb If I Was President, Gone Til November a Hips Don't Lie. Mená ďalších umelcov, ktorí rovnako ponúknu výber svojich najväčších hitov v akustickom prevedení, budú ohlásené v priebehu nasledujúcich týždňov. Séria Unplugged at Home je k dispozícii na MTV YouTube, Instagram a Twitter.

Spoločnosť MTV súčasne spustila kampaň #AloneTogether, globálnou iniciatívou v oblasti sociálnych médií, ktorá vzdeláva mladých ľudí o dôležitosti sociálneho dištancovania sa s cieľom vyrovnať krivku koronavírusovej pandémie. Unplugged at Home je súčasťou kampane. V minulosti v rámci edície MTV Unplugged vystupovali hudobníci ako Nirvana, Bruce Springsteen, Paul McCartney, Aerosmith a mnohí ďalší.


Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com)
Foto: Cyrille Margarit - Unlimited Art Company

Súvisiaci interpreti: Wyclef Jean