Očakávaný koncert kanadskej rockovej skupiny Billy Talent, ktorý sa uskutoční 12. júna v bratislavskom MMC, prinesie aj vystúpenia dvoch slovenských predkapiel. Organizátori koncertu potvrdili vystúpenia nitrianskych punkových recesistov Horkýže Slíže, pred hlavnou hviezdou večera si zahrá aj mladá partička Zoči Voči.

Kapelu Horkýže Slíže v našich zemepisných šírkach pozná každý rockový fanúšik. Už od svojho vzniku v roku 1992 idú a vždy išli vlastnou cestou a svojou pracovitosťou, vytrvalosťou a intenzívnym koncertovaním sa dostali na špičku domácej scény. Ich chytľavý punk-rock s vtipnými textami oslovil široké publikum a niektoré hity v podstate "zľudoveli".

Na konte majú 10 albumov (zatiaľ posledný s názvom 54 dole hlavou vyšiel v roku 2009), vypredané turné a vystúpenia na desiatkach festivalov na Slovensku a v Čechách. Minulý rok na festivale Rock For People dokonca zdieľali pódium aj s Billy Talent. Slíže nám prezradili, že sú veľkými fanúšikmi Kanaďanov a na druhé spoločné vystúpenie sa veľmi tešia.

Kapela tento rok oslávi 20. výročie vzniku, no koncertne bude aktívna najmä v Českej republike. Turné po Slovensku sa údajne nechystá a tak si najväčšie hity Horkýže Slíže môžete naživo vychutnať exkluzívne na koncerte Billy Talent.


Zoči Voči
sa dali dokopy v Nitre v roku 2005, kde o rok neskôr v klube Naozzay odohrali svoje prvé vystúpenie. Po vydaní dema začali aktívne koncertovať, dokonca aj na veľkých festivaloch v SR a ČR. V roku 2010 vyšlo ich debutové album s názvom S tebou idem ďalej, podporené spoločným turné s The Paranoid a Problém.

O rok neskôr už s novou doskou Nikto z nás nie je bez chýb (2011) vyrazili na dve samostatné turné. Nedávno sa predstavili ako headlineri KVASfest Absolution Tour a ich popularita neustále rastie, o čom svedčí návštevnosť či už na koncertoch alebo na Facebook stránke kapely, kde majú momentálne vyše 50-tisíc fanúšikov.

Zoči Voči - 3:00 
Vstupenky na koncert sú v predaji v sieti Eventim v cene 25 eur.

Redakciu Hudba.sk informoval Mário Praženec z usporiadateľskej agentúry Wayout Booking. Viac na www.wayoutbooking.com.
Foto: Dustin Rabin

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže, Zoči Voči