Americká R&B skupina TLC zverejnila videoklip k skladbe Haters. V novinke o pozitívnom zmýšľaní a jedinečnosti každého človeka možno vidieť speváčky Tionne "T-Boz" Watkins a Rozondu "Chilli" Thomas ako spievajú a zabávajú sa so skupinou rôznych ľudí.

Singel Haters je jednou z ukážok z očakávanej piatej a zároveň poslednej štúdiovky skupiny, ktorá vyjde 30. júna. Nahrávka s názvom TLC bude obsahovať dvanásť skladieb. Formácia okrem spomínanej piesne tiež predstavila singel Way Back, ku ktorému už taktiež ponúkla videoklip.

Dvojica speváčok ešte v januári 2015 vyzvala svojich priaznivcov, aby im finančne pomohli s odštartovaním nahrávania nového albumu. Dočkali sa okamžitej podpory, keď na crowdfundingovom portáli Kickstarter namiesto plánovaných 150-tisíc dolárov vyzbierali počas jedného mesiaca vyše 430-tisíc dolárov. Štúdiovka má byť návratom k 90. rokom, počas ktorých skupina prerazila.


TLC sa preslávili ako úspešné dievčenské trio v 90. rokoch minulého storočia. Na konte majú albumy Ooooooohhh... On The TLC Tip (1992), CrazySexyCool (1994), FanMail (1999) a 3D (2002), ktorý vyšiel šesť mesiacov po tragickej smrti tretej členky Lisy "Left Eye" Lopes. Tá zahynula v apríli 2002 pri automobilovej nehode v Hondurase vo veku 30 rokov.

V septembri 2003 ponúkli výberovku Now And Forever: The Hits a následne ohlásili ukončenie činnosti. Watkins a Thomas však potom vydali ešte niekoľko ďalších kompilácií, pričom naďalej spoločne vystupovali. Ich zatiaľ poslednou šnúrou bolo vlaňajšie svetové TLC Tour. Najznámejšími hitmi skupiny, ktorá získala päť cien Grammy, sú skladby Creep, Waterfalls, No Scrubs alebo Unpretty. So všetkými menovanými singlami dobyli rebríček Billboard Hot 100.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/OfficialTLC

Súvisiaci interpreti: TLC