Americké hip-hopové duo Macklemore & Ryan Lewis získalo od predstaviteľov Recording Industry Association of America (RIAA) diamantovú platňu za singel Thrift Shop (feat. Wanz), ktorého predajnosť v USA prekročila hranicu desať miliónov kópií.

Dvojica sa tak po Eminemovi stala iba druhým hip-hopovým interpretom, ktorý dosiahol tento úspech. Eminem prekonal 10-miliónovú predajnosť so singlami Love The Way You Lie (feat. Rihanna) a Not Afraid. Okrem nich sú držiteľmi diamantových platní za single aj Elton John, Justin Bieber, Katy Perry a Imagine Dragons.

Macklemore & Ryan Lewis sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 2009. Skupinu tvoria 32-ročný raper Ben Haggerty a 27-ročný dídžej a producent Ryan Lewis. Formácia má na konte debutový album The Heist (2012), z ktorého pochádzajú úspešné single ako Can't Hold Us (feat. Ray Dalton), Same Love (feat. Mary Lambert) a spomínaný Thrift Shop (feat. Wanz). Duo získalo vlani v januári štyri ceny Grammy, keď ich vyhlásili za nováčika roka, skladba Thrift Shop triumfovala v kategóriách Najlepší rapový výkon a Najlepšia rapová skladba a štúdiovka The Heist zvíťazila medzi rapovými albumami. V auguste tohto roka predstavili skladbu Downtown, ktorá je prvým singlom z pripravovanej druhej štúdiovky. 


Zdroj: SITA (Complex.com)
Foto: Macklemore.com  

Súvisiaci interpreti: Macklemore & Ryan Lewis