"Prinútil ma k aktu proti mojej vôli," tvrdí herečka a speváčka Melissa Schuman o Carterovi. K znásilneniu malo dôjsť pred pätnástimi rokmi, no prehovorila o tom až tento týždeň v článku na svojom blogu, kde tiež uviedla, že ju spevák napriek jej nesúhlasu násilím pripravil o panenstvo.

Člen chlapčenskej skupiny Backstreet Boys jej obvinenia v stredu odmietol a uviedol, že je z nich "šokovaný a smutný". "Melissa sa nikdy nevyjadrila, ani keď sme boli spolu, ani nikdy potom, že by niečo z toho, čo sme robili, bolo proti jej vôli," napísal Nick Carter.

Melissa Schuman
 je známa najmä z pôsobenia v dievčenskej formácii Dream, ktorá sa v 90. rokoch preslávila hitom He Loves U Not. V roku 2002, kedy malo dôjsť k znásilneniu, mala 18 rokov, Carter bol o štyri roky starší. Vo svojom článku, ktorý na konci označila hashtagom #MeToo, podrobne opisuje udalosti pred aj počas inkriminovaného večera.

Ešte predtým v úvode textu vysvetľuje, že hneď po incidente sa snažila situáciu riešiť, ale nemohla. Jej manažér ju totiž presvedčil, že proti spevákovi na vrchole popularity a jeho právnikom s tvrdením o znásilnení nemá šancu uspieť. Súdny spor, v ktorom by stálo len jej tvrdenie proti tvrdeniu Cartera, by ju stál obrovské peniaze a zničenú kariéru.

Zmierila sa teda s tým, že s traumou bude musieť žiť potichu do konca života. Tak ako mnohé iné ženy, aj ju zrejme povzbudila celosvetová kampaň #MeToo, ktorá sa spustila v ostatných týždňoch po tom, ako pred mesiacom desiatky žien obvinili amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho násilia a zneužívania.

Zdroj: SITA + Hudba.sk (Melissaexplainsitall.wordpress.com)
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP / Facebook.com/MelissaASchuman

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys, Dream