Kanadského speváka Justina Biebera vo štvrtok ráno zatkli v Miami Beach na Floride za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a drog, navyše bez platného vodičského preukazu a taktiež za nelegálne preteky v obytnej zóne. Prekvapením je, že pri porušovaní zákonov ho plne podporoval vlastný otec.

Justina Biebera včera na polícii obvinili zo šoférovania pod vplyvom omamných látok a bez platného vodičského preukazu a tiež z kladenia odporu pri zatýkaní. 19-ročného speváka zatkli po tom, čo nadránom opustil jeden z miestnych nočných klubov. Následne sa začal na požičanom žltom Lamborghini pretekať s červeným Ferrari, ktoré šoféroval takisto 19-ročný R&B spevák Khalil. Toho policajti taktiež zatkli a neskôr prepustili na kauciu. V Bieberovom aute sa okrem toho viezla aj modelka Chantel Jeffries, ktorá taktiež skončila na polícii.

Policajtom nadával, neskôr sa priznal

Spevák sa zatknutiu bránil a policajtom vulgárne nadával. Najprv odmietal vystúpiť z auta, a keď tak spravil, tak si strkal ruky do vreciek nohavíc, na čo mu policajt povedal, aby ich položil na auto, čo spevák síce najprv spravil, no následne ich zas zložil, otočil sa a policajtovi vynadal. Ten ho preto schytil za rameno, Bieber sa mu však vytrhol a znova začal nadávať. Okrem toho tvrdil, že nie je opitý a vracia sa z nahrávacieho štúdia.

"Počas výsluchu sa Justin priznal, že pil alkohol, fajčil marihuanu a taktiež užil niekoľko liekov na predpis," uviedol neskôr miestny policajný šéf Raymond Martinez. Spevák následne absolvoval krátke súdne pojednávanie, kde mu prečítali obvinenia a stanovili kauciu. Po zaplatení 2500 amerických dolárov (v prepočte približne 1800 eur) ho ešte včera prepustili.

Aký otec, taký syn?

Podľa polície Bieber išiel po odchode z nočného klubu rýchlosťou približne 90 kilometrov za hodinu, hoci maximálna povolená rýchlosť v inkriminovanej oblasti bola 50 kilometrov za hodinu. Na mieste bol pritom aj spevákov 38-ročný otec Jeremy, ktorý spolu s ďalšími ľuďmi pomáhal uzavrieť časť ulice Pine Tree Drive, aby jeho syn a Khalil mohli pretekať. Bieber starší strávil so synom celý predchádzajúci deň vrátane návštevy nočného podniku.

To je asi najzaujímavejšia informácia z celej tejto epizódky, ktorou vyvrcholilo množstvo Bieberových škandálikov z posledných mesiacov. Mnohí spevákovi kritici si totiž myslia, že len nezvláda slávu a rebeluje proti systému - tak ako každý tínedžer, len vo väčšom meradle a pod drobnohľadom celého sveta. Teraz sa však ukazuje, že ide o hlbší problém, ktorý súvisí s jehou rodinou a výchovou.

Jeremy Bieber sa stal otcom v rovnakom veku, v akom je teraz Justin (jeho matka Patricia Mallette mala vtedy dokonca len 17 rokov), a keďže so svojím dnes už dospelým, ale čoraz viac problémovým synom veselo žúruje a pomáha mu organizovať ilegálne preteky na ulici, je zjavné, že jeho výchova nebola ani zďaleka ideálna a spevákovi v rodine chýbajú pozitívne mužské vzory. Jeremy a Patricia sa nikdy nevzali, ale dodnes majú kamarátsky vzťah. Ako Patricia priznala v knihe Nowhere but Up (2012), Justin bol nechceným dieťaťom a každý v jej okolí ju presviedčal, aby šla na potrat, ona to však odmietla. S výchovou syna jej pomáhala matka Diane a neskôr nový partner Bruce, Justinov nevlastný otec.

Okrem toho však spevák počas celého života pravidelne udržiava kontakt aj s Jeremym, hoci ten si medzitým vzal inú ženu, s ktorou má ďalšie dve deti. Zdá sa však, že nie je v Justinovom živote tou pravou rodičovskou autoritou, ktorá by mu pomáhala zvládať slávu a dospievanie. "Jeremy sám chcel byť rockovou hviezdou a teraz sa snaží zviezť na synovej sláve," povedala pre magazín Hollywood Life psychiatrička Dr. Carole Lieberman. "Robí s ním všetko ako kamarát, namiesto toho, aby bol zodpovedným rodičom, ktorý si nielen užije hviezdny životný štýl a privilégiá, ale aj povedie Justina na dobrú stranu a pomôže mu s jeho kariérou," dodala.

Zdroj: SITA (Tmz.com, People.com), Hudba.sk (Hollywoodlife.com, wikipedia)
Foto: Instagram.com/jeremybieber

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber