Kultová prešovská kapela len pár dní pred druhým kolom vstupuje do prezidentskej kampane. Zverejnila totiž novinku Prezident, ktorá sa nesie v znamení temnej recesie. Hlava štátu sa vo videoklipe radí s hadom, podpisuje tajné dohody so zajacom, svojimi prejavmi manipuluje ovce a prvou dámou republiky je sliepka.

Nová pesnička skupiny Chiki Liki Tu-a vychádza v čase vrcholiacej kampane voľby hlavy Slovenskej republiky a podľa členov kapely "ide o predstavu toho, čo prezident stihne za jeden deň, ako mu plynie čas a čo všetko dôležité musí vybaviť". Novinku kapela označuje ako "fiktívny singel", čo basgitarista a spevák Martin Višňovský vysvetľuje jednoducho: "Aj keď sme veľkí optimisti, nerátame s tým, že to niekto zahrá v rádiu. Ak by to niekto spravil, tak si myslím, že by mal pohovor s majiteľom."

K Prezidentovi natočila kapela za štyri dni videoklip, ktorý režíroval Jaro "Jaris" Vaľko. Kapela v ňom neúčinkuje, rovnako by ste vo videu márne hľadali nejakého človeka. Hlavnú úlohu stvárnil Gebuľák. "Inteligentní ľudia si to pozrú dvakrát a aj tak to nepochopia. Tiež sme na to civeli so spadnutými sánkami. Tí ostatní to asi nepochopia vôbec, ale za pokus to stojí, tešíme sa na reakcie," vyjadril sa o klipe basgitarista a spevák Martin Višňovský. 


Pieseň "testovali" v Slovinsku, v Bratislave zaznie už zajtra

Jedna z dlhodobo najvyťaženejších slovenských kapiel sa tesne pred zverejnením novinky vrátila z turné v Slovinsku. Práve na spoločných koncertoch so skupinou Srečna Mladina v Maribore, Kranje a Sežane si kapela Prezidenta vyskúšala naživo. V najbližších dňoch hudobníci predstavia pieseň aj slovenským a českým fanúšikom - v utorok v Bratislave, v stredu si odskočia do Prahy a následne vystúpia v Banskej Bystrici, Nitre a Vrbovom. Všetky tieto koncertné zastávky sú pokračovaním spoločnej šnúry so slovinskou formáciou.

Kapela zároveň nedočkavým fanúšikom skupina odkazuje, že nový album je "vo vysokom štádiu tehotenstva". Ak všetko pôjde podľa plánu, mohli by ho hudobníci z Chiki Liki Tu-a stihnúť nahrať do leta.

Zastávky spoločného turné Chiki Liki Tu-a + Srečna Mladina:

25. marec - Bratislava, U Očka
26. marec - Praha, Basement bar
27. marec - Banská Bystrica, Klub 77
28. marec - Nitra, Valašský šenk
29. marec - Vrbové, Vítanie jari

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček z agentúry Vagaboond.

Foto: Jaro "Jaris" Vaľko

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a