Legendárna alternatívna rocková kapela z Valašského Meziříci odpáli 16. mája 2015 v bratislavskom Ateliéri Babylon známe hity aj nové skladby. Kapela, ktorá pôsobí na scéne takmer 30 rokov, predstaví fanúšikom nedávno vydanú novinku s názvom Made in China.

"Na Slovensko radi chodíme a na koncert sa veľmi tešíme. Máme tu veľa kamarátov a fanúšikov, vždy je nám super. Zahráme množstvo piesní z nového albumu Made in China aj výber z predošlých albumov," uviedol Petr Fiala, frontman kapely Mňága a Žďorp. "Ako stály hosť s nami vystupuje naša manažérka a moja právoplatná žena Zuzana Fialová, ktorá v nových pesničkách spieva dokonca po čínsky. Tak dúfam, že zoženieme opatrovateľku a manželka do Bratislavy dorazí," prezradil.


Legenda českej alternatívnej scény je na scéne už 27 rokov, hudobníci však stále pracujú s rovnakým nasadením a energiou. "Je mi úplne jedno, koľko mám rokov. Robím stále to isté, akurát sa to snažím robiť lepšie. A viac sa starám o svoje telo. Nedávno som vydal knihu Petr píše, s kapelou veľa koncertujeme a pomaly už začneme pracovať na nových pesničkách," uzavrel Fiala. Fanúšikovia sa okrem noviniek z albumu, ktorý kapela nahrala minulý rok v máji počas dobrodružnej cesty v Číne, môžu tešiť aj na hity ako Dutý ale freePísnička pro TebeI cesta může být cíl a veľa ďalších. 

Kapela Mňága a Žďorp sa formovala od roku 1983, najskôr pod názvom Slepé střevo a jej členovia pôsobili aj v iných projektoch. Od roku 1987 vystupujú len pod názvom Mňága a Žďorp.  V roku 1991 vydala kapela debutový album Made in Velmez, s ktorým sa kapela dostala do povedomia verejnosti. Odvtedy vydala 12 štúdiových albumov. Kapela hrá v zostave: Petr Fiala (akustická gitara, spev), Pavel Koudelka (bicie, spev), Martin Knor (elektrická gitara), Jaromír Mikel (elektrická gitara), Petr Nekuža (basová gitara, spev), Jiří Tibitanzl (saxofón, píšťalka, klávesy, perkusie, spev) a Zuzana Fialová (spev).

Vypočujte si celý album Made in China na Deezeri:



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Článok bol upravený redakciou

Súvisiaci interpreti: Mňága A Žďorp