Na svoje doposiaľ najväčšie a najnákladnejšie turné vyrazila po vydaní najnovšieho albumu populárna česká kapela Mandrage. V rámci šestnástich koncertných zastávok, ktoré podporujú nahrávku Potmě jsou všechny kočky černý, príde päťčlenná formácia vo štvrtok 28. apríla aj do Bratislavy.

Preložené vystúpenie v Ateliéri Babylon, kde mali Mandrage pôvodne zahrať 10. marca, otvorí predkapela Electric Lady. Aktuálny program hlavnej hviezdy večera, postavený na nových pesničkách aj starých hitoch, bude opäť sprevádzaný výpravnou scénou, na ktorú sú fanúšikovia zvyknutí. Bielu farbu však tentokrát nahradí strieborná spolu s koncepčným dizajnom s disko guľami, zrkadlami a trblietajúcimi kostýmami.

"Zrkadlá sú spojené s celou dekadentnou pop kultúrnou scénou sedemdesiatych rokov, z ktorej sme občas čerpali aj my na novom albume. Takže čakajte aj zrkadlové disko gule a blýskajúce kostýmy," popisuje šou českej kapely bubeník Matyáš Vorda.

Ako aj v predchádzajúcich rokoch, za celou scénou a nápadom stoja muzikanti z Mandrage a ich tím. "Všetko si vyrábame a navrhujeme sami. Dokonca u nás v dielni aj zvárame dekorácie," hovorí gitarista Pepa Bolan. Iba kostýmy z pravej ovčej kože, ktoré si kapela objednala od talianskeho návrhára, vyrobila kostýmová dizajnérka Dita Petrusová-Filusová. V 90-minútovom hudobnom sete kapela zvládne zahrať celý nový album, ktorý doplní najzásadnejšími skladbami z minulých nahrávok.

Vypočujte si najúspešnejší singel aktuálneho albumu:


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Miroslav Helcl, manažér kapely.

Súvisiaci interpreti: Mandrage