Spevák, skladateľ, textár a producent Peter Nagy pokračuje v oslavách 30 rokov na hudobnej scéne aj na jeseň. Známy hitmaker a skupina Indigo roztancuje publikum v siedmich slovenských mestách v rámci druhej časti turné The Best of 30 rokov.

"Koncertný program je zostavený z hitov celej mojej kariéry. Zvuk je rokmi rockovejší a aranžmány gitarovejšie. Na koncertoch ponúkame prepracovanejšie a dlhšie verzie známych hitov. Spolu s kapelou Indigo sme ich rokmi hrania vyšperkovali na súčasnú podobu. Takto sme ich nahrali aj na albume ROCKmi overené," vysvetlil Peter Nagy. Nahrávka, ktorá obsahuje upravené, resp. aktualizované verzie dvanástich známych skladieb, vyšla na jar tohto roka. Krst sa konal v máji v Prahe, do života ju uviedli Miroslav Donutil, Eva Holubová, Lenka Filipová a Miro Žbirka.

V rámci jesenného turné Peter vystúpi aj vo svojom rodnom meste. "Teším sa na koncerty na východe Slovenska. V rodnom Prešove som mal svoj vôbec prvý koncert. Tu som vyrastal a tu som hral s prvými kapelami. Sníval som, že raz budú ľudia poznať moje piesne. V košickom rádiu som nahral svoj prvý hit Profesor Indigo s kapelou gitaristu Karola Witza, ktorý predtým hrával v Moduse a Collegium Musicum Mariána Vargu," spomína hudobník. 

Peter Nagy a Indigo, 2015 Zdroj: Peter NagyPeter Nagy a Indigo

Skupina Indigo hrá v zostave Mišo Kovalčík (gitarista a kapelník), Luboš Ďurech (basgitara), Marek Mečiar (klávesy a Jan Lau (bicie). "Zostava Indiga zostáva nezmenená. Cítim, že teraz sme veľmi dobre zohratí. Máme aj spoločný humor, čo je pre mňa bytostne dôležité, pretože humor rieši veľa," spokojne uzavrel Peter Nagy.

Peter Nagy - jesenné koncerty The Best of 30 rokov:

2. 10. - Tatranská Lomnica, Tenis centrum
3. 10. - Vranov nad Topľou, Dom kultúry
4. 10. - Bardejov, Kino Žriedlo
6. 10. - Prešov, Kino Scala
7. 10. - Košice, Spoločenský pavilón
8. 10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
12. 10. - Trnava, hotel Holiday Inn

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto:  

Súvisiaci interpreti: Peter Nagy