Štrnásťčlenná zostava Incognito znovu príde na Slovensko. Vďaka koncertnému cyklu City Sounds of Bratislava príde predstaviť svoj v poradí už šestnásty štúdiový album s názvom Amplified Soul. Ten sa dá preložiť aj ako "zosilnená duša" a tento prívlastok plánujú hudobníci naplniť do bodky.

Už 35 rokov fungujúca formácia Incognito má stále energie na rozdávanie. Svedčí o tom nový album Amplified Soul, ktorý predznamenáva jazz-funkovú zábavu s ešte väčšou amplitúdou nez kedykoľvek predtým. Postarať sa o to má nielen fanúšikmi obľúbená speváčka Imaani, ale aj Tony Momrelle, Vanessa Haynes spolu s legendárnou speváčkou a skladateľkou Carleen Anderson, funkovou stálicou Deborah Bond, či novými nádejami jazzu a spriaznených žánrov Katie Leone a Chiara Hunter. Silu ich najnovšej tvorby budú môcť 12. novembra zažiť návštevníci koncertu v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). 

Producentskej taktovky sa na novinke ujal líder kapely Bluey. Hlavne on je zodpovedný za hudobný balíček temnejšieho zvuku zaobaleného do jemných tónov trubiek charakteristických pre Incognito. Na 16 skladbách ponúkajúcich dobrodružstvo spájania známeho s neznámym, resp. starého s novým, sa podieľali aj ďalšie zvučné mená ako sú bubeník kapely Jamiroquai Nick van Gelder, saxofonista Nigel Hitchcock, perkusionista z Elements of Life Roberto Quintero a mnohí ďalší. Punc prestíže dodáva spomínanému disku aj miesto nahrávania. Londýnske štúdio Livingston Studio využilo aj zoskupenie Buena Vista Social Club pri tvorbe svojej prvotiny a debut tu nahrala v roku 1993 aj islandská umelkyňa Björk.


Okrem producenta nahrávky prídu slovenské publikum energicky nabudiť aj Matt Cooper (klávesy), Francis Hylton (basgitara), Francisco Sales (gitara), Francesco Mendolia (bicie), João Caetano (perkusie), Jim Hunt (saxofón a flauta), Trevor Mires (trombón) a Sid Gauld (trúbka). Svojimi vokálmi prispejú už spomínaní Vanessa Haynes, Tony Momrelle a Katie Leone.

Skupina Incognito vzišla z idey Paula "Tubbsa" Williamsa a Jeana-Paula "Bluyeho" Maunicka v roku 1979 ako jazz-funk-soulové krídlo od stále sa rozrastajúcej kapely Light of the World. V 90. rokoch minulého storočia zažívala najväčší komerčný úspech v singlovom rebríčku UK Chart s coververziou skladby Always There pôvodne od Ronnieho Lawsa, avšak vo verzii s americkou R&B speváčkou Jocelyn Brown.

Cena prvých 50 lístkov na novembrový bratislavský koncert na státie je 19 eur. Rovnaký počet je rezervovaný na balkóne na voľné sedenie v cene je 35 eur. Koncert sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultury SR, Bratislavského samosprávneho kraja a SOZA.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Matej Salek. Viac nájdete na facebookovej stránke eventu.

Foto: Marc Albert

Súvisiaci interpreti: Incognito