Minulotýždňová oslava štvrťstoročnice bratislavskej skupiny Karpina dopadla na výbornú. Do Majestic Music Clubu si našlo cestu viac než 900 fanúšikov, ktorí si okrem Karpiny mohli vychutnať aj vystúpenia skupín Premier, Rust 2 Dust, Medial Banana a Metallica Intrepid.

"Celú akciu sme zostavili zámerne dramaturgicky žánrovo veľmi pestro. Všetky kapely zahrali výborne, za čo im ďakujeme. Nám tiež vyšla šou podľa našich predstáv, všetko fungovalo ako dobre namazaný stroj. Nikdy nezabudnem na ten pohľad, ako na plnú sálu baviacich sa ľudí padá konfetový dážď. Bol to super večer, na ktorý len tak ľahko nezabudneme," hovorí spevák a gitarista Peter Deák.

Oslávenci na pódium nabehli v prezlečení za starcov a koncert odpálili hitom skupiny Modus Kapely starnú, samozrejme vo vlastnej verzii. Neskôr Karpina zahrala obľúbené skladby ako Palo Lászlo, Pysky, Dr. FicoJ.P.G., zaznela aj jedna z najstarších skladieb Hirošima a samozrejme nechýbal megahit Prievidza. Plnému klubu predstavila aj nový klip k singlu Láska až za hrob, ktorý mal zároveň živú premiéru. Celú šou okrem kostýmov vizuálne dopĺňali ohne a pyrotechnické efekty.

Karpina v MMC, 20.2.2015 Zdroj: Veronika KlimonovaKarpina v MMC, 20.2.2015 - pozrite si viac fotiek

K oslave narodenín patrí aj šampanské, ktoré na pódium priniesol na pokyn lídra kapely poľovník. "Slávnostným vystrelením štupľa a následnou sprchou sektu pre prvé rady divákov sme oslávili 25. výročie existencie kapely. Vzhľadom na to, že Hubert je patrónom poľovníkov, nás logicky napadlo, že by sekt mal priniesť na pódium poľovník. Tento náš prišiel zo Záhoria a zabudol si poľovnícke nohavice. Z poľovníckej uniformy mal teda len klobúk, kabát a pušku," dodal so smiechom líder Karpiny.

Pozrite si videoklip k spomínanej novinke Láska až za hrob:


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková za agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Veronika Klimonová

Súvisiaci interpreti: Karpina