Česka kapela Mandrage už zajtra vyrazí na svoje doteraz najväčšie a najnákladnejšie turné. Na jeho 16 koncertných zastávkach predstaví nový album Potmě jsou všechny kočky černý, nevynechá však ani svoje najväčšie hity. Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na jediný koncert v Ateliéri Babylon.

Mandrage na turné opäť predstavia novú výpravnú scénu. Minuloročnú bielu farbu vystrieda strieborná aj koncepčný dizajn s diskoguľami, zrkadlami a trblietavé kostýmy. Sériu koncertov začínajú 26. februára v Plzni, v slovenskej metropole sa na jedinom slovenskom koncerte predstavia 10. marca a celé turné zakončia 16. apríla vystúpením v Ústí nad Labem. Ako predkapely sa postupne predstavia Animé a Electric Lady.

"Naše najnákladnejšie turné bude plné hier so zrkadlami a svetlom. Inšpirovali nás veľké triky slávnych kúzelníkov Copperfielda či Houdiniho. Oni využívali veľa zrkadiel na to, aby mohli byť v jednom okamihu na dvoch miestach naraz. Zrkadlá sú spojené aj s celou dekadentnou sedemdesiatkovou popkultúrou, z ktorej sme hudobne občas čerpali aj na novom albume. Takže čakajte aj zrkadlové diskogule a nablýskané trblietavé kostýmy," objasnil bubeník Mandrage Matyáš Vorda.

Ako v minulosti, tak aj teraz si celú scénu vymysleli a vyrobili sami muzikanti z Mandrage a ich tím. "Všetko si navrhujeme a vyrábame sami. Dokonca si v dielni sami zvárame aj dekorácie," prezrádza gitarista Pepa Bolan. Iba kostýmy z pravej ovčej kože, ktorú si kapela objednala od talianského návrhára, vyrobila kostymérka Dita Petrusová-Filusová. "Ušila nám z nej 'zrkadlové kriváky', ktoré práve v sedemdesiatych rokoch zažívali najväčšiu slávu," doplnil Vorda.

V 90-minútovom hudobnom sete kapela stihne zahrať celý nový album, ktorý doplnia najzásadnejšie skladby z predchádzajúcich albumov. "Mali sme päťmesačnú koncertnú pauzu, takže sa návratu na pódiá už nemôžeme dočkať," povedal Bolan a dodáva, že špeciálny pražský koncert 23. marca vo Fóre Karlín bude historickým medzníkom kapely. "V Karlíne si budeme môcť dovoliť to, čo nám iné menšie haly priestorovo nedovolia. Navezieme tam super techniku, svetlá a aj pódium bude vyzerať monštróznejšie než na zvyšku turné. Zároveň to bude náš najväčší samostatný koncert," dodáva gitarista.

Pozrite si videoklipy k singlom z albumu Potmě jsou všechny kočky černý:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša.

Foto: Ondřej Pýcha

Súvisiaci interpreti: Mandrage