Americké hip-hopové duo Macklemore & Ryan Lewis predstavilo videoklip ku skladbe Kevin, ktorá vznikla v spolupráci s gospelovým spevákom Leonom Bridgesom. Pieseň je poctou zosnulému priateľovi Macklemorea, ktorý sa v roku 2010 predávkoval liekmi na predpis.

O réžiu čiernobieleho klipu sa postaral Ryan Lewis v spolupráci s Jasonom Koenig. V skladbe sa formácia kriticky vyjadruje k drogovej závislosti či zneužívaniu liekov na predpis. 

Kevin pochádza zo štúdiovky This Unruly Mess I've Made, ktorá vyjde v piatok 26. februára. Novinka bude obsahovať trinásť skladieb vrátane už skôr zverejnených Downtown, Growing Up a White Privilege II. Ako hostia sa na albume predstavia tiež Ed Sheeran, Chance the Rapper, KRS-One, Jamila Woods, DJ Premier, Idris Elba, Carla Morrison, Anderson Paak a ďalší. 


Tracklist albumu This Unruly Mess I've Made: 

1. Light Tunnels (feat. Mike Slap)
2. Downtown (feat. Eric Nally, Melle Mel, Kool Moe Dee & Grandmaster Caz)
3. Brad Pitt's Cousin (feat. XP)
4. Buckshot (feat. KRS-One & DJ Premier)
5. Growing Up (feat. Ed Sheeran)
6. Kevin (feat. Leon Bridges)
7. St. Ides 
8. Deed To Know (feat. Chance the Rapper)
9. Dance Off (feat. Idris Elba & Anderson Paak)
10. Let's Eat (feat. XP) 
11. Bolo Tie (feat. YG)
12. The Train (feat. Carla Morrison) 
13. White Privilege II (feat. Jamila Woods) 


Formácia Macklemore & Ryan Lewis sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2009 a tvoria ju 32-ročný rapper Ben "Macklemore" Haggerty a dídžej a producent Ryan Lewis. Formácia má na konte debutový album The Heist (2012), z ktorého pochádzajú úspešné single ako Can't Hold Us (feat. Ray Dalton), Same Love (feat. Mary Lambert) či Thrift Shop (feat. Wanz).

Duo získalo predvlani v januári štyri ceny Grammy, keď ich vyhlásili za nováčika roka, skladba Thrift Shop triumfovala v kategóriách Najlepší rapový výkon a Najlepšia rapová skladba a štúdiovka The Heist zvíťazila medzi rapovými albumami. 

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Macklemore.com

Súvisiaci interpreti: Macklemore & Ryan Lewis