Kapela Wohnout vypúšťa von novinku Jsme na zkoušce v roušce. Pesnička vznikla v čase karantény bez skúšania, len cez internet a ako hostí si tentokrát Wohnout prizvali Teréziu Kovalovú, Daru Rolins, Ota Klempířa, Vaška Blahu z Divokého Billa, Márdiho z Vypísané Fixy, Kubu Rybu z Rybičiek 48, Pokáča a Dr Štefánika z Horkýže Slíže.

Kapela Wohnout sa v období koronavírusu rozhodla pre väčšie pracovné nasadenie ako kedykoľvek predtým. Fanúšikov na sociálnych sieťach zásobuje stále novým obsahom. "Aktuálnu situáciu riešime tak, že stále vymýšľame nejaké zaujímavosti na náš facebookový kanál. Koncerty zo skúšobne, prerábanie starých songov do nových kabátov alebo tiež písanie blogu všetkých našich členov, vrátane pomocného personálu, ako trebárs manažérka či predajcu merch," zhŕňa basgitarista Jirka Zemánek.

Teraz skupina prichádza s novým singlom a klipom, kam prizvala kamarátov z hudobnej brandže. "V posledných dňoch som zažil nezvyčajnú hudobnú jazdu. Zložili sme veľmi rýchlo pesničku a vyzvali rad starostlivo vybraných kamarátov, aby sa tiež zúčastnili. A oni sa zúčastnili. Všetko sa robilo na diaľku, každý svoj part naspieval doma, telefóny, maily, celkom to lietalo. Vznikol iste rad ďalších pesničiek na túto tému a niektorí z toho môžu byť už otrávení. Je to trochu tenký ľad, pravda, preto sme to skúsili urobiť inak," popisuje vznik singla Matěj Homola.


Song zmiešal Milan Cimfe v štúdiu Sono records, producentsky sa zapojil Michal Skořepa, ktorý tiež videoklip zostrihal. "Môj piaty klip s Wohnoutmi, kterého som sa tentoraz zúčastnil aj po stránke hudobnej, ako producent (už som to volal mame) aj hosť. Natočil som pár gitár, klavír, zaspieval atď. Tá animovaná postava, čo je so mnou v záberoch je pán Lynx, ale zatiaľ si neprial, aby som o ňom moc hovoril."

Kapela Wohnout vytvorila tiež tematický hudobný playlist pre všetkých, ktorých sa nejakým spôsobom dotkla karanténne opatrenia. Jeho súčasťou sú iba piesne, ktoré svojim názvom reagujú na súčasnú situáciu. Ľudia tak môžu počuť a ​​zdieľať optimistické nálady pomocou piesne Vidím to růžově od Mandrage, dúfať, že Výhledově budeme všetci šťastní či venovať myšlienku všetkým, čo nezištne pomáhajú vďaka skladbe Chválím tě, země má od autorského dua Svěrák, Uhlíř . Piesní je v YouTube playliste aktuálne viac ako 130 a vďaka tipom od samotných poslucháčov ďalšie stále pribúdajú. Tento playlist si v tejto chvíli prehralo už takmer 50 000 ľudí.


Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Foto: Martin Šimral

Súvisiaci interpreti: Wohnout