Timelines je nový album slovenskej alternatívnej formácie Swan Bride, ktorý vychádza práve dnes v digitálnej podobe. "Sú na ňom dve nosné témy. Prvou je čas, jeho plynutie a s tým spojená (nutná) dávka nostalgie, druhou sú sny a ich konfrontácia s realitou," hovorí o nahrávke basgitarista Fuxo.

Swan Bride sa síce rozdelili - časť skupiny žije v Bratislave a časť zostala v Žiline, no hrať a tvoriť spolu ich stále baví. "Bolo zábavné sledovať, ako každý člen kapely pri nahrávaní tancuje do rytmu," smeje sa gitarista a klávesák Matej Kačaljak. "Myslím si, že tá atmosféra je aj z albumu cítiť." Aj podľa ďalšieho gitaristu Martina Gálika je album živý a pestrý: "Je rôznorodý a farebný, nie je žánrovo vyhranený, nedominuje tam konkrétny štýl alebo nálada, plynie od veselosti k temnote a späť."

Na albume pracovali takmer rok, napokon vybrali deväť pesničiek. "Záverečná Morning Drive je zložená z dvoch skladieb, preto v trackliste chýba číslo osem. Prišlo nám zaujímavé na to poukázať práve takýmto spôsobom," hovorí bubeník Michal Michálek o čerstvom albume, ktorý zatiaľ ponúkajú fanúšikom ako digitálny download. Fyzické nosiče - CD a aj vinyl - by chceli dať do obehu na jeseň. "Určite to však nebude nejaký obrovský náklad. Malo by ísť o limitovanú edíciu, premýšľame aj nad nejakým prekvapením," dopĺňa Mišo.


Redakciu Hudba.sk informoval Mário Gešvantner z agentúry Real Something. Novinky kapely môžete sledovať na www.facebook.com/theswanbride.

Foto: The MM Photography

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride