Anglická indierocková kapela Foals predstavila melancholickú skladbu London Thunder. Skupina ju zverejnila spolu s videom, v ktorom hrá pieseň vo francúzskych Studios La Fabrique, pričom natočené je v štýle analógových kamerových systémov CCTV.

Líder kapely Yannis Philippakis v rozhovore pre portál Mashable.com prezradil, že novinku inšpirovalo cestovanie. "Za ostatných niekoľko rokov sme boli na mnohých letiskách a niekedy, v určitú večernú hodinu, je na letisku akási melanchólia. Je to o odlúčení a určitej skúsenosti, ktorá vás zmení. Čakáte na návrat, viete, že svet, do ktorého sa vraciate, bude trocha iný, pretože vy ste iní," uviedol.


Pieseň London Thunder sa bude nachádzať na albume What Went Down, ktorý kapela plánuje vydať 28. augusta. Na produkcii novinky, ktorá ponúkne desať piesní, pracoval James Ford, známy napríklad vďaka spolupráci s kapelami Arctic Monkeys, Klaxons či Florence and the Machine. Kapela už skôr z albumu predstavila single What Went Down a Mountain At My Gates. Obidva skupina zahrala 14. augusta počas svojej slovenskej premiéry na Grape festivale v Piešťanoch.

Skupina Foals vznikla v roku 2005 v Oxforde a jej členmi sú aj Jack Bevan (bicie), Jimmy Smith (gitara), Walter Gervers (basgitara) a Edwin Congreave (klávesy). Debutovali v roku 2008 albumom Antidotes, po ktorom nasledovali nahrávky Total Life Forever (2010) a Holy Fire (2013). S poslednou menovanou sa dostali v britskom albumovom rebríčku na druhú priečku, čo je ich zatiaľ najlepšie umiestnenie v tejto hitparáde. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok a single ako Cassius, Balloons, Spanish Sahara či My Number. Podarilo sa im získať dve NME Awards a jednu Q Award. 


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Foals