Magazín Forbes zverejnil ďalší zo svojich výročných rebríčkov zárobkov známych ľudí, pričom tentoraz sa zameral na hip-hopových interpretov. Medzi nimi tento rok jednoznačne kraľuje Dr. Dre so 620 miliónmi dolárov (481 miliónov eur). Za ním sú na druhom mieste Diddy a Jay Z, ktorí však zarobili takmer desaťnásobne menej než Dre.

Dr. Dre si spomínaných 620 miliónov dolárov (v prepočte približne 481 miliónov eur) pripísal na konto v období od júna 2013 do júna 2014, pričom ide o vôbec najvyššiu sumu, akú kedy zarobil akýkoľvek hudobník, a zároveň viac než súčet zárobkov ostatných 23 interpretov v tohtoročnom rebríčku. Štyridsaťdeväťročný bývalý člen N.W.A za to vďačí predovšetkým predaju svojej spoločnosti Beats Electronics, ktorú tento rok za tri miliardy dolárov odkúpila firma Apple. Dr. Dre založil Beats Electronics v roku 2006 spoločne s Jimmym Iovineom.

Na druhej priečke sú Diddy a Jay Z, ktorí zarobili zhodne po 60 miliónov dolárov (46,5 milióna eur). Nasleduje Drake s 33 miliónmi dolárov (25,6 milióna eur), tesne za ním je dvojica Macklemore & Ryan Lewis s 32 miliónmi dolárov (24,8 milióna eur). Prvú desiatku dopĺňajú Kanye West, Birdman, Lil Wayne, Pharrell Williams a Eminem. Rovnako ako vlani je jedinou ženou v rebríčku Nicki Minaj, ktorej so 14 miliónmi dolárov patrí jedenáste miesto. Až za ňou sa umiestnili napríklad Snoop Dogg, 50 Cent či Rick Ross.


Rebríček najlepšie zarábajúcich hip-hopových interpretov:
1. Dr. Dre - 620 miliónov dolárov
2. Jay Z - 60 miliónov dolárov
- Diddy  60 miliónov dolárov
4. Drake - 33 miliónov dolárov
5. Macklemore & Ryan Lewis - 32 miliónov dolárov
6. Kanye West - 30 miliónov dolárov
7. Birdman - 24 miliónov dolárov
8. Lil Wayne- 23 miliónov dolárov
9. Pharrell Williams - 22 miliónov dolárov
10. Eminem - 18 miliónov dolárov

Hudobné novinky

Jednoznačne najväčší rozruch spôsobila tento týždeň avizovaná nová skladba Kendricka Lamara s jednoduchým názvom I. Kendrick ňou určite mnohých prekvapil, keďže na rozdiel od skladieb z jeho už takmer dva roky starého albumu good kid, m.A.A.d city ide o pozitívne ladenú vec v rýchlom tempe. O produkciu novinky sa postaral Rahki, ktorý do nej vysamploval pieseň Who's That Lady od The Isley Brothers.

Kendrick Lamar - I

Eminem zverejnil lyric video k svojej novej skladbe Guts Over Fear, v ktorej sa o refrén postarala austrálska speváčka Sia. Track je prvým singlom z pripravovanej kompilácie Shady XV, ktorá by mala vyjsť 24. novembra. Pôjde o dvojdiskovú kompiláciu, pričom jeden z nich bude obsahovať najväčšie hity labelu, zatiaľ čo na druhom budú nové skladby od samotného Eminema, Slaughterhouse, Bad Meets Evil, D12 a Yelawolfa.

Eminem feat. Sia - Guts Over Fear

V rovnaký deň ako Eminem vydá nový album aj Mary J. Blige. Jej trinásta štúdiovka ponesie názov The London Sessions a po úvodnom singli Therapy teraz dorazila ďalšia ochutnávka v podobe piesne Whole Damn Year.

Mary J. Blige - Whole Damn Year

Ani dnes nebude v tejto rubrike chýbať Raekwon a jeho séria Throwback Thursday. Skladbou s poradovým číslom 14 sa stala Hey Love, ktorá je coververziou rovnomennej piesne od Stevieho Wondera.

Raekwon - Hey Love

Reks má už vyše dva mesiace vonku svoj najnovší počin Eyes Watching God, ktorý kompletne produkoval Hazardis Soundz. K albumu sme už mali možnosť vidieť niekoľko videoklipov, pričom najnovšie sa k nim pridal aj vizuál k bonusovej skladbe Fear Of God. V nej hosťujú Knowledge Medina a High Collide.

Reks feat. Knowledge Medina & High Collide - Fear Of God

Stanica Adult Swim v rámci svojej aktuálnej série Adult Swim Singles oslovila aj undergroundového rappera Ka, ktorý pre nich nahral skladbu Lost Prophet Report.

Ka - Lost Prophet Report

Austrálski Hilltop Hoods zverejnili video k tracku Cosby Sweater, ktorý nájdete na ich novom albume Walking Under Stars. Ten vyšiel začiatkom augusta a hosťuje na ňom aj Brother Ali.

Hilltop Hoods - Cosby Sweater

Nový klip má aj formácia The Foreign Exchange, ktorú tvoria americký rapper Phonte a holandský producent Nicolay. Z ich vlaňajšieho albumu Love In Flying Colors sa dočkala vizuálu skladba Dreams Are Made For Two, do ktorej prijala pozvanie aj speváčka Carlitta Durand.

The Foreign Exchange feat. Carlitta Durand - Dreams Are Made For Two

Nováčik Your Old Droog, o ktorom si mnohí ešte prednedávnom mysleli, že je to v skutočnosti Nas, predstavil novú skladbu Secondhand Gunsmoke. Produkovali ju J-Zone a Sacha Jenkins a ide v podstate o remix skladby Gunsmoke Cologne z rapperovej eponymnej debutovej EP nahrávky, ktorá vyšla v júni.

Your Old Droog - Secondhand Gunsmoke

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Christopher Polk/Getty Images

Súvisiaci interpreti: Dr. Dre, Eminem