Posledný týždeň bol v urban music silný na nové videoklipy. Alicia Keys zverejnila video k titulnej piesni očakávanej piatej štúdiovky Girl On Fire. O soundtracku k snímke The Man With The Iron Fists sme už písali, odvtedy však uzreli svetlo sveta aj prvé dva klipy. A novými videami sa môžu pochváliť aj Idle Warship či česká dvojica Ektor a DJ Wich.

Alicia Keys vydá album Girl On Fire, ktorým nadviaže na svoj tri roky starý album The Element Of Freedom, už o mesiac. Zatiaľ z pripravovanej novinky stihla predstaviť obal, skladby Not Even The King a Girl On Fire (druhú menovanú hneď v niekoľkých verziách) a naposledy aj tracklist. Novinkou je tiež videoklip, ktorý sa speváčka rozhodla nakrútiť práve k titulnému singlu.

Fanúšikovia rapperky Nicki Minaj môžu byť sklamaní, keďže klip vznikol k verzii piesne bez nej. Alicia však asi vedela prečo - veď Nicki je v týchto dňoch doslova všade (text o "dievčati v ohni" by mohol byť o nej). Za posledný týždeň sa totiž objavila hneď v dvoch klipoch - najprv na hosťovačke v Bieberovej novinke Beauty and a Beat a neskôr zverejnila vlastný klip The Boys so speváčkou Cassie. No teraz už spomínané video Alicie Keys... (mm, pm)

Alicia Keys - Girl On Fire

Soundtrack k filmu The Man With The Iron Fists je už niekoľko dní vonku (streamujte TU) a spolu s ním mali v krátkom slede premiéru aj dve videá. Prvé z nich je k veci Built For This, v ktorej sa predstavila trojica Method Man, Freddie Gibbs a Streetlife. V klipe sa okrem nich mihne aj samotný autor tejto snímky RZA.

Method Man, Freddie Gibbs, Streetlife - Built For This

V druhom videu k skladbe The Baddest Man Alive už hrá hlava Wu-Tang Clanu hlavnú rolu, keďže je spolu s kapelou The Black Keys jej interpretom. Dan Auerbach, Patrick Carney a RZA v ňom bojujú v čínskej reštaurácií o koláčik šťastia, ktorý však nakoniec získa majiteľ reštaurácie po tom, čo hudobníkov zo svojho podniku vyhodí.

The Black Keys & RZA - The Baddest Man Alive

Do tretice si dáme ešte jedno video k The Man With The Iron Fists. Tentoraz však ide o záznam živého vystúpenia niekoľkých členov Wu-Tang Clanu v show Jimmyho Fallona, kde predstavili skladbu Six Directions Of Boxing. O živý podmaz sa postarali členovia ďalšej hip-hopovej legendy The Roots.

Wu-Tang Clan & The Roots - Six Directions of Boxing 

Roc Marciano vydá 13. novembra nový album Reloaded, ešte pred tým však ponúkne reedíciu svojho vynikajúceho debutu Marcberg. Tá sa dostane do predaja už 30. októbra a bude obsahovať aj niekoľko bonusov vrátane skladby Bozak, ktorú si teraz môžete vypočuť. 

Roc Marciano - Bozak 

Na rovnaký deň ako reedícia albumu Marcberg má termín vydania naplánovaná aj tretia sólovka Seana Pricea s názvom Mic Tyson. Po krátkych videách k skladbám I See a STFU Pt. 2 nám člen Heltah Skeltah, Boot Camp Clik a Random Axe predstavil skladbu Bar-Barian s minimalistickým beatom od Alchemista.

Sean Price - Bar-Barian 

Formácia Idle Warship vydala vlani v novembri skvelý album Habits Of The Heart, ktorému sa však nedostalo toľko pozornosti, koľko si bezpochyby zaslúžil. Dvojica Talib Kweli a Res sa preto teraz pripomína novým videom k pomalej veci Beautifully Bad.

Idle Warship - Beautifully Bad 

Asher Roth, ktorého v začiatkoch kariéry prirovnávali k Eminemovi, by mal v januári konečne vydať svoju niekoľkokrát odkladanú druhú štúdiovku. Tá sa mala pôvodne volať Is This Too Orange?, tohto názvu sa ale rapper vzdal po tom, čo Frank Ocean vydal album Channel Orange. Nový názov síce Asher zatiaľ neprezradil, predstavil však singel Wrestling Is Fake v produkcii Orena Yoela.

Asher Roth - Wrestling Is Fake 

Na koniec ešte jedna novinka z českej scény. Už 29. októbra sa dočkáme albumu Tetris, ktorý spolu spáchali Ektor a DJ Wich. Táto dvojica zatiaľ zverejňovala ukážky z ich spoločného diela výhradne formou videí a inak tomu nie je ani u tretej skladby Je mi to fuk.

Ektor & DJ Wich - Je mi to fuk 

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, RZA