Britská indie-rocková kapela Arctic Monkeys zverejnila videoklip k piesni One For The Road. Skladba, do ktorej gitarovým sólom prispel Josh Homme z Queens of the Stone Age, vyjde 9. decembra ako štvrtý singel z ich aktuálnej štúdiovky AM.

Vo videoklipe sa gitarista kapely Jamie Cook postupne vezie na dvoch traktoroch, až kým nedorazí na nočný koncert svojej kapely, ktorý sa odohráva na poli. Klip obsahuje pomalé čierno-biele zábery, ktoré efektne dokresľujú atmosféru skladby One For The Road. Tá je jednou z najpopovejších na albume - v tom najlepšom zmysle slova.

Aktuálna štúdiová nahrávka formácie s názvom AM sa do predaja dostala 9. septembra. V mnohých recenziách bol album označený za album roka a podľa očakávania sa s ním kapele podarilo dobyť UK Chart, rovnako ako s predošlými štyrmi štúdiovkami. Vďaka tomu sa zapísali do histórie ako prvá nezávislá kapela, ktorá debutovala na čele rebríčka albumov s piatimi štúdiovkami po sebe. Zároveň je AM v Británii druhým najrýchlejšie predávaným albumom roka po RAM od Daft Punku.

Prečítajte si: Nový Arctic Monkeys je lepší bez nálepky Album roka


Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Arctic Monkeys