Projekt Hudba mesta už v sobotu (26.10.) opäť predstaví svoju klubovú podobu. V bratislavskom KC Dunaj ponúkne exkluzívne koncerty kapiel Čisté tvary a Talkshow. Prvá menovaná tu odohrá svoj prvý bratislavský koncert po niekoľkoročnej pauze, druhá zase pokrstí nový album. Predstaví sa aj nový projekt Fat Kit a DJ Michael Priest.

Čisté tvary sa prednedávnom po štyroch rokoch vrátili na scénu a svoj prvý koncert v hlavnom meste odohrajú práve na akcii Hudba mesta. Pauzu využila skupina na tvorbu nového materiálu, ktorý vznikal počas džemovania v skúšobni. Podľa slov kapely pôjde o štúdiový album so surovejším, spontánnejším a živelnejším zvukom. Lákadlom je aj nový člen kapely - basgitarista Oskar Rózsa, ktorý s kapelou od jej začiatkov spolupracoval ako producent.

Skupina Talkshow na Hudbe mesta pokrstí v KC Dunaj svoj nový album s názvom Kunst. Zatiaľ z neho zverejnili chalani skladbu Shadows, ďalšie piesne zaznejú exkluzívne na sobotnom koncerte. "Druhý album posúva zvuk kapely ďalej. Samozrejme, je rok 2013 a aj samotná hudba sa posunula ďalej. Zostávame v žánri, ale pridali sme nové zvuky a nové vplyvy. Na albume sme pracovali dlhšie, no veríme, že bude o to lepší a opäť zaujme fanúšikov," prezradili muzikanti z Talkshow, ktorí zatiaľ nevedia, ako svoje nové dieťa uvedú do života.

Isté však je, že táto indierocková skupina príde so silným zvukom. Talkshow zaujali už debutovým albumom, na ktorom vynikla mohutná basa, tvrdé bicie, temné klávesy a kvalitná gitara. Počuť ste ich mohli na mnohých koncertoch, festivaloch a dokonca aj v predajni nábytku IKEA, kde zahrali v rámci internetovej relácie Hudba mesta.


Pred zabehnutými kapelami slovenskej alternatívnej scény sa predstaví mladý projekt Fat Kit, ktorý spája elektroniku s tradičnými i nezvyčajnými nástrojmi. O afterpárty sa postará dídžej Michael Priest.

Program koncertu Hudba mesta:

20:30-21:20 - Fat Kit
21:35-22:25 - Čisté tvary
22:40-23:40 - Talkshow
23:40-04:00 - Michael Priest

Vstupné: 5 

Informácie a foto pre Hudba.s poskytla Zuzana Hrdličková, PR manažérka podujatia.

Súvisiaci interpreti: Čisté Tvary, Talkshow