Už len necelé tri mesiace zostávajú do slovenskej koncertnej premiéry jazzpopového speváka a klaviristu Jamieho Culluma. Na vystúpenie tohto hudobníka nominovaného na Zlatý Glóbus, Grammy i Brit Award, ktoré sa bude konať 19. júna v Aegon aréne NTC, sa však okrem fanúšikov chystajú aj známe osobnosti.

Koncert vyvolal okamžitý záujem napríklad u speváka Richarda Müllera či speváčky Kataríny Koščovej. "Vnímam ho ako veľkú osobnosť, vynikajúceho speváka a šoumena. Jeho vystúpenie v parížskej Olympii je pre mňa jedným z najsilnejších hudobných zážitkov. Je to veľký malý muž, ktorý na pódiu pôsobí ako chlapec, ale dáva zo seba viac ako akýkoľvek baník," povedal o sympatickom Angličanovi Richard Müller. Ten sa po Cullumovom koncerte vydá na cestu do Banskej Štiavnice, kde ho 20. júna čaká vystúpenie na novom festivale BS City Beats spoločne s Danom Bártom.

Slovami chvály na adresu Jamieho Culluma nešetrila ani Katarína Koščová. Tá bude za 34-ročným spevákom cestovať až z ďalekého Prešova. "Pred pár rokmi sme boli na Jamieho koncert vo Viedni a bol to pre mňa dosiaľ najlepší hudobný lajfkový zážitok. Veľmi silný, hravý a zároveň vkusný, skutočne muzikantský koncert bez zbytočného divadla a pátosu. Jamieho máme v našom rodinnom playliste takmer každý deň a už sa nesmierne tešíme na to, ako sa nám so svojou bandou predstaví v Bratislave," uviedla Koščová.

Okrem Koščovej a Müllera sa na spomínaný koncert chystá napríklad aj speváčka Tina, členovia mladej kapely Bloom, ktorá je aktuálne na turné, muzikanti zo skupiny Lavagance a mnohí ďalší hudobníci a osobnosti slovenskej kultúry.

Jediné letné vystúpenie Jamieho Culluma v strednej Európe bude predzvesťou mestského festivalu BA City Beats, ktorý sa uskutoční 20. a 21. júna na Pláži pod Ufom v Bratislave. Okrem iných na ňom vystúpia také mená ako John Newman, Jazzanova či Fink


Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač, PR manažér festivalu BA City Beats. Viac na www.bacitybeats.sk.

Foto: Warren Fox - Jamiecullum.com

Súvisiaci interpreti: Jamie Cullum