Pri príležitosti 20. výročia vydania prvého albumu a 10. výročia úmrtia Lisy "Left-Eye" Lopes vyrazia žijúce členky formácie TLC na turné. Tionne "T-Boz" Watkins a Rozonda "Chilli" Thomas by chceli mať na pódiu aj tragicky zosnulú tretiu členku, no nechcú to urobiť pomocou technológie, ktorá "oživila" 2paca na americkom festivale Coachella.

Duo chce pri vystúpeniach využiť archívne zábery, ktoré by premietali na plátne. "Slovo výročie znamená oslavu. Jej úmrtie však nie je dôvodom na oslavu. Je to niečo, čo nás stále bolí," povedala Watkins v oficiálnom stanovisku.

"Lisa je naša sestra a vy sa nikdy nedokážete preniesť cez stratu člena rodiny. Milovali sme ju a veľmi nám chýba a to sa nikdy nezmení," dodala Thomas. Podľa portálu TMZ.com sú zatiaľ predbežne potvrdené koncerty v piatich veľkých amerických mestách.

TLC sa preslávili ako úspešné dievčenské trio v 90. rokoch. Najznámejšími hitmi skupiny, ktorá získala šesť cien Grammy, sú skladby Creep, Waterfalls, No Scrubs alebo Unpretty, ktoré dosiahli prvé miesta v singlovom rebríčku Billboard.

Lisa "Left-Eye" Lopes zahynula v apríli 2002 pri automobilovej nehode v Hondurase vo veku 30 rokov. Duo šesť mesiacov po jej smrti vydalo štvrtý štúdiový album 3D (2002) a v septembri 2003 výberovku Now and Forever: The Hits. Formácia následne svoju činnosť ukončila, no niekoľkokrát po tom ešte Watkins a Thomas spoločne vystúpili.

Televízia VH1 o TLC plánuje nakrútiť dokument, pričom Watkins a Thomas v ňom budú figurovať ako výkonné producentky.

TLC - Waterfalls

TLC - Unpretty

TLC - Red Light Special

TLC - Hands Up

Informácie zverejnila webová stránka billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Hector Mata

Súvisiaci interpreti: TLC