Bláznivý ale nudný. Krátka hudobná snímka k najnovšiemu singlu speváčky Katy Perry nemohla vyzerať trápnejšie. Američanka v ňom zosobňuje päť najhorších narodeninových zabávačov, a tak sa stará o to, aby oslavy životných jubileí prebehli čo najmenej hladko. Samozrejme, okorenené bezduchým americkým humorom.

Zbytočných osem minút. Poviete si, keď spustíte prehrávanie nového videa z dielne tímu speváčky Katy Perry. Po kráľovnej džungle či modernej Kleopatre to môže byť pekné sklamanie. Vo videoklipe k štvrtému singlu Birthday z albumu Prism (recenzia) zosobnila päť najhorších narodeninových zabávačov.

Mandee z videoklipu Birthday od Katy Perry

Divák sa tak stretáva s Goldie - tanečníčkou v dôchodkovom veku, Yosefom Shulemom - premotivovaným židovským MC, klaunom Krissom, krotiteľom zvierat Aceom a napokon s afektovanou princeznou Mandee, ktorá maľuje malým dievčatám na tvár. Ťažisko "vtipu" videa spočíva v nešikovnosti týchto piatich postáv na piatich rôznych narodeninových oslavách, pričom oslávenci nevedeli, že ich svojou prítomnosťou obšťastňuje autorka hitu I Kissed A Girl. Ide tak o renesanciu tradičnej americkej zábavy na spôsob skrytých kamier, ktoré na Slovensku zažili svoj boom začiatkom 90. rokov.

Ľady sa však pohli ďalej a nakoniec zámerne nešikovná speváčka v niekoľkých polohách nevyzerá vôbec vtipne. Ba čo viac, samotná neprirodzenosť a vnucovanie týchto pseudovtipných postáv môže pôsobiť na fanúšikov odpudzujúco. Je tu teda možnosť zahatania si cesty k úspešnej propagácii singla. Zodpovedný je za to Marc Klasfeld. Ten sa bývalej manželke komika Rusella Branda postaral aj o vizualizáciu singla Last Friday Night (T. G. I. F.).

Pozrite si videoklip k singlu Birthday od Katy Perry
:


Prípadne si vypočujte album Prism aj na Deezeri.

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube  

Súvisiaci interpreti: Katy Perry