Každý hudobný žáner má svojich priekopníkov a legendy. V prípade jazz-funku k nim bez debaty patrí britská skupina Incognito, ktorá funguje už od roku 1979. Chytľavé melódie, pulzujúca rytmika a trojica výborných vokalistov sú zárukou energizujúcej diskotéky pre staršie publikum, ktorá však dokáže chytiť aj mladú generáciu s dobrým vkusom.

História kapely Incognito siaha do sedemdesiatych rokov, ktoré sú považované za zlatú éru spájania jazzu, soulu a funku. Kapelu založili na sklonku 70-tych rokov dvaja pôvodní členovia disco-funkovej formácie Light of the World - Jean-Paul "Bluey" Maunick a Paul "Tubbs" Williams. Prvý menovaný je jej ústrednou postavou, skladateľom, hudobným producentom, gitaristom a spevákom až do dnešných dní.

Pri Maunickovi sa v priebehu takmer štyroch dekád v zostave vystriedalo množstvo hudobníkov zvučných mien, vrátane speváckych hviezd ako Jocelyn Brown, Maysa Leak, Tony Momrelle, Imaani a Carleen Anderson, ktorí boli buď isté obdobie súčasťou mnohopočetnej zostavy alebo s ňou dočasne spolupracovali.


Debutový album kapely Incognito s veľavravným názvom Jazz Funk vyšiel v roku 1981, po ňom nasledovalo ďalších 16 albumov, z ktorých zatiaľ posledný s názvom In Search of Better Days vyšiel v júni 2016. Legendárna skupina ho minulý rok v novembri predstavila na koncerte v Košiciach, v hlavnom meste sa však naposledy predstavila ešte v roku 2015.

Tohtoročný bratislavský koncert sa uskutoční v utorok 28. novembra v Ateliéri Babylon a ide o absolútnu povinnosť pre všetkých "funkadelic" nadšencov a milovníkov svetovej hudby všetkých generácií.

Vstupenky:  Predpredaj.sk   


Text: Hudba.sk / PR článok
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Incognito