Anglická kapela Bloc Party sprístupnila na vypočutie očakávaný album Hymns, ktorý oficiálne vyjde 29. januára. Novinka, z ktorej pochádza napríklad singel The Love Within, obsahuje v základnej verzii jedenásť skladieb, pričom deluxe edícia bude o štyri piesne bohatšia. O produkciu sa postarali Tim Bran a Roy Kerr.

Hymns je prvým albumom Bloc Party, na ktorom sa podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris. Tí v kapele nahradili Matta Tonga a Gordona Moakesa. Formácia v decembri potvrdila účasť na festivale Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch.

Vypočujte si album Hymns ešte pred oficiálnym vydaním


Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne. Vo februári 2005 vydali debutový album Silent Alarm s hitmi ako Banquet či Two More Years. Magazín NME nahrávku označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008).

Skupina v roku 2009 ohlásila prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Rachael Wright - Facebook.com/blocpartyofficial

Súvisiaci interpreti: Bloc Party