Len deň pred konaním Americkej narodeninovej párty prezradili organizátori milé hudobné prekvapenie. Je ním speváčka Jana Kirschner, ktorá doplní maratón koncertov Richarda Müllera, Pary, Chiki Liki Tu-a a The Cellmates. Ďalšiu skvelú novinku máme my - na Hudba.sk si budete môcť pozrieť väčšinu koncertov v priamom prenose!

Už zajtra (27.9.) vypukne v bratislavskej Inchebe jedinečná akcia s príznačným názvom Americká narodeninová párty, ktorá patrí už tradične medzi najväčšie septembrové hudobné podujatia v Bratislave. Megaakcia ponúkne 6-hodinový maratón koncertov a zábavy. Organizátor si na poslednú chvíľu pripravil prekvapenie v podobe úspešnej speváčky Jany Kirschner, ktorá do čisto mužského lineupu prinesie kúsok svojej jemnej poetiky. "Keďže je to oslava narodenín, zaspievam niečo, čo nespievam každý deň. Preto sme sa s mojimi priateľmi, skupinou Para, dohodli na celkom netradičnom spojení. Naposledy sme spolu hrali pred pár rokmi v PKO a malo to veľký úspech. Tak dúfam, že tomu nebude inak ani v sobotu," teší sa Jana Kirschner.

Na oslave nebudú chýbať ani tradičné americké pochúťky a narodeninová torta. K milovníkom Ameriky patrí aj šarmantná speváčka, ktorá navštívila USA už niekoľkokrát. "Prvýkrát som navštívila Ameriku v období po albume V cudzom meste, keď som mala celého slovenského šoubiznisu plnú hlavu. Odišla som do Štátov, požičali sme si auto a prešli vyše 3000 kilometrov. Tam som napísala väčšinu textov na album Pelikán," spomína Jana.

Do New Yorku sa vrátila o pár rokov neskôr a strávila tam nádherné leto. Dokonca uvažovala aj o tom, že sa tam presťahuje, no napokon bolo všetko inak. "Nakoniec som dostala ponuku od firmy Universal a odišla som do Londýna. Milujem blues a americký folk a práve vďaka takým ľuďom ako Bonnie Raitt, Johnny Cash alebo Bob Dylan som si pred rokmi kúpila svoju prvú gitaru," priznáva speváčka, ktorá už čoskoro vydá svoj nový album a vyrazí na turné.

Jana Kirschner, BA City Beats 2013 Zdroj: Marko ErdFoto: Marko Erd

Jana Kirschner aj ostatní účinkujúci sa v Inchebe podpíšu na unikátny sud, v ktorom sedem rokov zrela najstaršia a najznámejšia americká whiskey. Ten bude odmenou pre výhercu jednej zo súťaží, ktoré organizátori pripravili pre návštevníkov. "Zo spolupráce s Jackom Danielsom mám radosť, pretože táto značka podporuje kvalitnú slovenskú hudbu. Ale aj preto, že Jack je moje obľúbené meno. V minulosti som dokonca uvažovala nad tým, že ak budem mať raz syna, bude sa volať práve Jack. Neviem síce, ako by ho volali moji rodiča. Ale môj otec by s jeho povestným humorom určite prišiel s niečím originálnym," smeje sa Jana Kirschner.

Para, Chiki Liki Tu-a aj The Cellmates v priamom prenose

Pokiaľ sa Vám v sobotu nepodarí prísť priamo do Incheby, budete môcť priebeh nabitého koncertného večera sledovať aj na internete. Priamo na Hudba.sk odvysielame koncerty kapiel The Cellmates, Chiki Liki Tu-a a Para. Posledná menovaná skupina chystá okrem spoločného vystúpenia s Janou Kirschner aj premiéru a krst nového singla, ktorý nahrala v spolupráci s rómskou skupinou Sendrejovci a rapermi Moja reč.

Máme sa teda na čo tešiť aj napriek tomu, že stream koncertu Richarda Müllera sa bohužiaľ vybaviť nepodarilo. O to väčším lákadlom je zúčastniť sa akcie osobne a zažiť všetky koncerty a výnimočnú atmosféru naživo. Dnes máte poslednú šancu kúpiť si lístky v predpredaji.

Celú šou bude moderovať obľúbený Michal Hudák, ktorému na pódiu bude robiť garde samotný oslávenec Jack Daniel a moderátori Fun rádia Junior a Marcel. Zagratulovať oslávencovi prídu aj herci Andy Hryc, Henrieta Mičkovicová a Alexander Bárta. Hostia na párty si môžu zahrať Black Jack v improvizovanom Olympic kasíne alebo obdivovať súťaž pre barmanov. Akciu prídu podporiť aj fanúšikovia tradičných amerických áut z Mustang clubu Slovakia a vlastníci amerických tátošov na dvoch kolesách z motorkárskych klubov. Tí, ktorí sa narodili 28. septembra, majú vstup na párty zadarmo. Každý účastník podujatia navyše dostane pri vstupe tričko Jack Daniels.

Lístky v cene od 7,90 eur kúpite už len dnes na stránke:  Predpredaj.sk

Podrobnosti o prenose nájdete v sobotu od rána na titulke www.hudba.sk.

Informácie o vystúpení Jany Kirschner pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Martin Plasek

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner