Americký hudobný producent Quincy Jones zažaloval správcov pozostalosti zosnulého speváka Michaela Jacksona a tiež predstaviteľov spoločnosti Sony Music Entertainment. Dôvodom žaloby sú nevyplatené honoráre za použitie niektorých z Jacksonových hitov, na ktorých sa Jones podieľal.

Skladby ako Billie Jean, Thriller či Don't Stop 'Til You Get Enough boli použité v snímke Michael Jackson's This Is It (2009) a tiež na dvoch turné svetoznámeho zoskupenia Cirque du Soleil. Osemdesiatročný hudobník, ktorý sa na spomínaných skladbách podieľal ako producent, žiada ako odškodné minimálne desať miliónov dolárov (v prepočte približne 7,26 milióna eur).

Quincy Jones pritom podal žalobu len krátko po tom, čo magazín Forbes označil Michaela Jacksona za najlepšie zarábajúcu mŕtvu celebritu. Počas ostatných dvanástich mesiacov na jeho konto pribudlo až 160 miliónov dolárov (v prepočte približne 116,13 milióna eur). Značná časť Jacksonovho zisku za uplynulý rok pochádza práve z turné Cirque du Soleil s názvom Michael Jackson: The Immortal World Tour. Predstavitelia Jacksonovej pozostalosti Jonesove obvinenia z nevyplatenia honorárov odmietajú.

Prečítajte si: Dcéra Quincyho Jonesa vyzvala speváčky, aby sa nesprávali ako šľapky

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), archív
Foto: AP Photo/Danny Moloshok

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson, Quincy Jones