Dorota Nvotová v stredu 28. novembra vydáva novú nahrávku More na značke Slnko Records a k nej aj pokračovanie autobiografického cestopisu Fulmaya na rázcestí vo vydavateľstve Slovart. Album ohlasuje aj novou piesňou Kathmandu. Plánovaný krst, ktorý mal byť v deň vydania nahrávky, sa presúva na január. (Aktualizované 28.11.)

Na aktuálnom albume pracovala Dorota Nvotová šesť rokov. Už minulý rok zverejnila ako prvú ochutnávku pieseň Bratislava, v ktorej sarkasticky komentuje, čo sa deje v našom hlavnom meste. Pred dvomi týždňami zverejnila klip k piesni Znamená - temnú a strhujúcu jednozáberovku s hypnotizujúcim pohľadom a silnými slovami.

Autentická výpoveď

Dnes vychádza v poradí tretí klip k piesni Kathmandu, ktorá je hlavným singlom k jej novému albumu More. Ten je z časti konceptuálny  a nájdete na ňom skladby zo všetkých miest, kde Dorota žila - Kathmandu, Bratislava, Moskva, Maldivy, Goa. Nepočuť v nich však citary, tablá ani iné etno prvky. Dorota sa spolieha na svoje texty, silné harmónie a tentokrát aj novú kapelu Talent Transport, ktorá nie je len sprievodom, ale výrazne spoluvytvára celé hudobné dielo. 

Pieseň Kathmandu je snáď najautentickejšou výpoveďou o živote v preľudnenom znečistenom meste. Klip tvoria Dorotine autorské zábery spontánne zaznamenané na mobil počas jej dnes už desaťročného pôsobenia v tejto ázijskej metropole.  


Aktualizácia (28.11., 12:40): Dorota Nvotová plánovala album More aj knihu Fulmaya na rázcestí, ktorá je pokračovaním jej úspešnej autobiografickej prvotiny Fulmaya, predstaviť a pokrstiť v deň ich vydania (28.11.) na koncerte v bratislavskom klube Randal. Pre chorobu jedného z hudobníkov - Vladislava "Slnka" Šarišského - však bola nútená krst na poslednú chvíľu zrušiť, resp. presunúť na nový termín. Zatiaľ vieme len toľko, že to bude niekedy v januári a mení sa aj miesto konania - koncert a krst prebehne v Novej Cvernovke.

Album More vyjde po novom roku aj na vinyle. Dorota s kapelou Talent Transport zároveň na rok 2019 chystajú turné po celom Slovensku.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Boleslav Boška

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová