Skupina Good Fancy, ktorá sa vlani stala Skokanom roka v ankete Slávik, má za sebou prelomový rok. Po siedmich rokoch na scéne jej totiž v septembri vyšiel eponymný debutový album. Ten budú Košičania propagovať aj v roku 2012, hoci po jeho vydaní rýchlo pocítili, že na Slovensku nemajú na ružiach ustlané ani kapely, ktorým sa podarí debut na veľkej značke.

"Rok 2011 hodnotíme z viacerých uhlov. Tešíme sa, že sa nám podarilo po dlhom čase vydať náš debutový album, ktorý bol podporený klipom. Predstavili sme sa na letných festivaloch, čo je stále príjemným spestrením roka," hodnotí rok 2011 spevák, skladateľ a textár Ladislav Urbán.

Napriek úspechu v ankete Slávik a vydaniu albumu vo vydavateľstve Forza Music to má mladá kapela s presadením sa na slovenskej scéne ťažké. "S vydaním albumu sme očakávali o niečo väčší záujem o Good Fancy, či už v médiách alebo čo sa týka hranosti. Pre každého hudobníka je zrejme sklamaním, ak jeho skladby odmietnu celoplošné rádiá, bez ktorých to dnes jednoducho nejde. A tým pádom je aj príležitostí na hranie relatívne málo. Všetko so všetkým súvisí," poznamenal líder kapely Good Fancy, ktorá na jeseň okrem albumu fanúšikom predstavila aj nový videoklip k singlu Kométa od známeho režiséra Jarisa.

"Nezabúdame však na tie médiá, ktoré pred nami nezavreli oči a dali nám priestor. Za to im veľmi pekne ďakujeme," hovorí Urbán a na margo novoročných plánov dodáva: "Začneme pracovať na nových piesňach, stále však budeme propagovať náš debutový album a uvidíme, čo rok 2012 prinesie."

Good Fancy - Letokruhy

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook stránka Good Fancy

Súvisiaci interpreti: Good Fancy