Po dlhšom čase zavíta do dvoch najväčších miest Slovenska post-rocková formácia God Is An Astronaut. V Bratislave sa predstaví 6. apríla v klube Randal a v Košiciach zas 14. apríla v Kasárňach/Kulturparku.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Írska skupina God Is An Astronaut už desaťročie patrí medzi päť najrešpektovanejších formácií svojho žánru. Má na konte šesť albumov, pričom na posledných dvoch ukázala, ako vkusne vie rozšíriť svoje hudobné hranice. Prostredníctvom decentnej elektroniky a prvkov vesmírnej psychedélie si podmanila srdcia poslucháčov z rôznych táborov, k čomu iba prispel fakt, že GIAA sa neuspokojujú iba so stereotypným obmieňaním hlučných a tichých pasáží tak, ako to robia tucty spriaznených kapiel.

Zostava formácie sa od čias debutu The End of the Beginning z roku 2002 vykryštalizovala do dnešnej podoby. V kapele momentálne pôsobia Torsten a Niels Kinsellovci, Lloyd Hanney, Jamie Dean a Gazz Carr. Zaujímavosťou je, že okrem obligátnej dvojice gitár je v centre pozornosti práve Dean, ktorý vytvára psychedelickú, snivú atmosféru. Zjemňuje tak gitarové akordy, ktoré dnes nie sú až také zúrivé ako v začiatkoch.

God Is An Astronaut sa naposledy predstavili v Košiciach v priestoroch ešte nezrekonštruovaných Kasární. Tento rok ich teda čaká premiéra v oveľa krajšom prostredí, kde vystúpia spoločne s mladou post/math rockovou kapelou Inheritence už 14. apríla (vstupenky). Pár dní predtým sa predstavia v bratislavskom klube Randal (vstupenky). Setlist oboch koncertov bude najmä v znamení novej nahrávky Origins, ktorá sa na trh dostala minulý rok.

Na záver je ešte potrebné podotknúť, že živé vystúpenia GIAA patria medzi explozívne a inšpirujúce zážitky. Ich hudba má schopnosť preniesť pozorného diváka do neznámych sfér, pretože nejde iba o obyčajnú nakladačku. Priaznivci špičkového experimentálneho rocku a decentných vizuálnych efektov sa tak určite majú na čo tešiť.

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/godiaa - Bryan Meade

Súvisiaci interpreti: God Is An Astronaut