Avizované májové koncerty folkového pesničkára v nedávno otvorenej hale O2 universum sa kvôli pandémii koronavírusu presúvajú z pôvodných májových termínov na 25. a 26. október. Na scéne ho bude sprevádzať Janáčkova filharmónia Ostrava pod vedením Marka Ivanoviča a chýbať nebudú ani tradiční hudobní hostia Robert Kuśmierski a Pavel Plánka.

Farebné aranžmány Marka Ivanoviča a Ondreja Brzobohatého dávajú známym piesňam Jaromíra Nohavicu nový rozmer a posúvajú ich niekedy na hranicu filmovej hudby. Koncert je priebežne doplnený aj malými intermezzami tradičných vystúpení Nohavicu s jeho stálymi pódiovým hosťami - vynikajúcim poľským akordeonistom Robertom Kuśmierskim a hráčom na percusie a bicie Pavlom Plánkom. Netradičné spojenie zdanlivo nezlučiteľných žánrov ešte viac umocňuje poetiku Nohavicových textov a prináša divákom veľmi silný zážitok.

Prečítajte si reportáž: Nohavica v Bratislave ponúkol hity, Mozarta a prekvapil menej známymi skladbami

Jaromír Nohavica patrí medzi legendy českého folku a mnohé jeho pesničky už takmer zľudoveli. V roku 2011 sa ako prvý z českých pesničkárov stal držiteľom ceny Premio Tenco, ktorá je každoročne udeľovaná v rámci Festivalu autorských piesní v talianskom San Reme. Zaradil sa tak medzi interpretov zvučných mien, ku ktorým patrí napríklad Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava alebo Leonard Cohen, ktorí toto významné ocenenie získali v minulosti.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Eva Hromádková.

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica