V prírodnom amfiteátri v Heľpe sa bude konať 17. a 18 augusta festival Horehronské MeCheChe, ktorý je výnimočný svojim zameraním. Predstavia sa na ňom predovšetkým kapely s vlastnou tvorbou, ktoré už dosiahli svoje prvé menšie úspechy a majú potenciál rásť, ale aj Jana Kirschner a The Paranoid.

Slovenské hudobné fórum, o.z. je už hudobnej aj rockovej verejnosti známe predovšetkým organizáciou celoslovenskej súťaže hudobných skupín Rocková maturita. Vlastný kemp slovenských hudobníkov už pilotne organizovala na Terchovskom budzogáni v roku 2016, ale stále sa hľadal priestor, kde by sa dala začať úplne nová tradícia kemp & fest podujatí určených predovšetkým mladým hudobníkom a ich priaznivcov.                 

"Je skvelé, že netrvalo ani rok a priestor ako vyšitý pre naše podujatie sa našiel. Zhoda náhod a priateľstvá nás priviedli do Heľpy, kde obec a starosta obce nám vyšli v ústrety a sú nápomocní, aj pri príprave prvého ročníka Horehronského Mecheche," konštatuje Roland Koncz. "Sila a majestát ľudového amfiteátra s okolitou prírodnou scenériou nás nabíja a veríme, že takáto forma kemp & fest podujatia bude v týchto priestoroch pre všetkých mimoriadne atraktívna. Je tu silný slovenský a folklórny odkaz, ktorý sa vynasnažíme zakomponovať aj do programu Mecheche."

Kemp pre hudobníkov

Pre všetkých hudobníkov je pripravený kemp, kde okrem hrania a muziky na nich čakajú zaujímavé workshopy a panelové debaty na rôzne hudobnícke témy, ale aj zábavné športové popoludnie, či iné prekvapenia. Hudobníci sa dozvedia viac na stránkach www.mexexe.sk a Facebooku, kde sa zároveň môžu registrovať a následne ich bude organizátor kontaktovať. "Nie je žánrové obmedzenie, takže čakáme registráciu kapiel od najjemnejšieho popíku až po najťažší metal. Základný lineup hlavného pódia je už plný, ale ak bude dostatok kapiel sme pripravený riešiť to pridaním festivalového dňa, alebo ďalšieho pódia," slubuje organizátor. 

Okrem kvalitných menej známych kapiel počas dňa prinesie Horehronské Mecheche aj etablovaných hudobníkov na scéne. Predstavia sa Jana Kirschner, The Paranoid, Bijouterriér, či Juraj Kupec. Zo zahraničia prídu českí Sendwitch a rumunská folk-corová skupina Dirty Shirt, ktorá na Heľpe mimoriadne vystúpi aj s rumunskými folkloristami Transylvanian Folkcore orchestra. Vstupenky na festival sú v predaji prostredníctvom siete Predpredaj.sk

Vstupenky: Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval projektový manažér Roland Koncz. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: BijouTerrier, Jana Kirschner, The Paranoid