Gitarista americkej kapely Metallica Kirk Hammett by v budúcnosti rád vydal sólový album. Päťdesiatpäťročný muzikant to prezradil v rozhovore pre magazín Metal Hammer. Prekvapivo vraví, že by nešlo o metalový album.

"Mám odloženého veľa materiálu, ktorý sa nehodí pre Metallicu a mám ho čoraz viac. Možno raz, keď príde ten správny čas... Cítim, že môžem Metallice ešte veľa ponúknuť," povedal. 

Hudobník tiež objasnil, že jeho sólová tvorba by obsiahla viacero žánrov. "Nebol by to metalový album. Bolo by to niečo veľmi zvláštne, spojenie niekoľkých štýlov a zároveň by to bolo veľmi súdržné. Neprekvapilo by ma, keby každý z nás spravil nejakú sólovku. Myslím si, že by to bolo zdravé. Bolo by to, ako keby ste išli do tábora - vždy je dobré, keď sa vrátite domov, do teplej postele," vyjadril sa rodák zo San Francisca.

Skupina nedávno ohlásila dátumy budúcoročného európskeho turné. Formácia sa zastaví napríklad aj 16. augusta na viedenskom štadióne Ernsta Happela, 18. augusta na pražskom letisku Letňany alebo 21. augusta na varšavskom štadióne PGE Narodowy.


Zdroj: SITA (loudwire.com)
Foto: Amy Harris/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Metallica