Fínska legenda symfonického metalu, kapela Nightwish, v tomto období oslavuje dvadsať rokov na scéne. S výnimočným, prevažne retrospektívnym programom vyrazí na veľké turné a zavíta aj na Slovensko. Na najväčšie hity a doposiaľ nevídanú celovečernú megašou sa môžu fanúšikovia tešiť 13. novembra 2018 v Bratislave.

V roku 1996 nahral Tuomas Holopainen demo s tromi skladbami, čo bol prvý krok k nahrávacej zmluve pre jeho vtedy celkom novú kapelu Nightwish. Debutový album Angels Fall First vyšiel 1. novembra 1997. O dvadsať rokov neskôr má formácia na konte viac ako dvetisíc koncertov a viac ako osem miliónov predaných albumov.

Hoci 20 rokov od založenia skupiny a vydania prvého albumu ubehlo už minulý, resp. tento rok, kapela si veľké oslavy dvoch dekád na scéne naplánovala až na rok 2018. V marci vyjde dvoj-CD s najväčšími hitmi a nasledovať bude deväťmesačné svetové turné pod názvom The Decades: World Tour 2018, v rámci ktorého v utorok 13. novembra 2018 vypukne narodeninová oslava aj v bratislavskej Inchebe.

Okrem všetkých zásadných hitov a naozaj veľkolepej šou sľubuje kapela aj množstvo prekvapení. Koncert, ktorý bude zároveň oslavou štvrtých narodenín Rádia Anténa Rock, prinesie aj špeciálneho hosťa. Jeho meno však organizátori zatiaľ neprezradili.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Tomáš Holetz z usporiadateľskej spoločnosti Octopus Promotion. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Tim Tronckoe

Súvisiaci interpreti: Nightwish