Počas tohtoročných Vianoc bol vo Veľkej Británii najmenej želaným hudobným darčekom album 21 (2011) od anglickej speváčky Adele. Uviedli to zástupcovia britského portálu musicMagpie, na ktorom ľudia predávajú a vymieňajú rôzne, pre nich nepotrebné nahrávky.

Po utorku 25. decembra, kedy sa v Británii rozdávali darčeky, totiž údajne na stránke pribudlo viac ako 47-tisíc kópií tohto albumu. Na druhom mieste v rebríčku nechcených hudobných darčekov skončila nahrávka Our Version of Events od Emeli Sandé, ktorú chcelo predať alebo vymeniť vyše 41-tisíc ľudí a na trojke album Up All Night od boybandu One Direction, ktorý ponúkalo viac než 37-tisíc osôb. Spomedzi filmov boli najmenej želanými darčekmi DVD so snímkami Súmrak (2008) a Temný rytier (2008).

"Je smutné, že väčšinu týchto albumov kúpili dieťaťu otec alebo mama," uviedol pre denník The Sun zástupca portálu Eren Ozagir. Podľa neho pritom nemuselo ísť o to, že ľudia dané albumy a snímky nechceli, ale skôr o to, že už nahrávky a DVD s filmami mali, a preto sa nadbytočných kópií chceli zbaviť.

Album 21 od Adele je najpredávanejším albumom 21. storočia a spomínaná nahrávka od Emeli Sandé zase patrí medzi najpredávanejšie albumy roka 2012 - v Británii sa z nej od februára predalo vyše milión kusov.

Zdroj: SITA (Nme.com)
Foto: CD cover / XL Recordings

Súvisiaci interpreti: Adele, Emeli Sandé