Kanadský spevák Justin Bieber bude mať v marci len 19 rokov, no už ho pozná celý svet. Na konte má tri multiplatinové albumy, na Facebooku viac než 50,7 milióna fanúšikov a aktuálne je aj kráľom Twitteru s vyše 33,6 miliónmi nasledovníkov. Veľmi dobre však pozná aj odvrátenú stranu slávy...

V médiách sa v súvislosti s jeho menom pravidelne objavujú správy o žalobách, problémoch s bulvárnymi fotografmi, či iných nepríjemnostiach. Práve vďaka nim ho musia milovať nielen jeho fanúšikovia, ale aj škodoradostní neprajníci, ktorých tiež nie je málo.

Svedčí o tom aj fakt, že keď sa Justin Bieber objavil v niektorom z kreslených seriálov, vždy dopadol zle. V Simpsovcoch si zahral neúspešného účastníka speváckej súťaže, v Griffinovcoch (Family Guy) dostal nakladačku od Petra Griffina za flirtovanie s jeho ženou a v South Parku dokonca našiel krutú smrť v pazúroch mimozemskej príšery Cthulhu. Tvorcovia animákov jednoducho vedia, čo chcú ľudia vidieť.


Ani v reálnom živote však nie je núdza o udalosti, na ktorých sa neprajníci schuti zasmejú. Vybrali sme 10 nehudobných správ o Justinovi Bieberovi, ktoré nás najviac zaujali a pobavili. Niektoré sú vo svojej absurdnosti naozaj vtipné, no pri niektorých si možno aj vy poviete: chudák chalan, nemá to ľahké. Ale zvláda to ako pán. Fanúšikov baví svojou hudbou, neprajníkov škandálmi - jednoducho ideálna tínedžerská popová hviezda.

1. Detskou zbraňou zasiahol ochranku

Začneme najnovšou kuriozitou. Cez víkend médiami preletela správa, že kanadského speváka istá žena obvinila z napadnutia. Malo k tomu prísť ešte v novembri minulého roka v zákulisí jeho ottawského vystúpenia, kde sa hral so svojimi nevlastnými súrodencami. Zabávali sa s detskou zbraňou, ktorej náboje údajne zamestnankyňu strážnej služby zasiahli. Udalosťou sa podľa portálu TMZ.com začala zaoberať polícia.

2. Paparazza, ktorý ho chcel odfotiť, zrazilo auto

Hneď 1. januára došlo k tragickému úmrtiu paparazza, ktorý fotil Bieberovo Ferrari. Fotograf chcel zachytiť situáciu, kedy spevákovo auto v Los Angeles zastavila polícia. Tá mu odporúčala presunúť sa na iné miesto, keďže je to nebezpečné, on však neposlúchol. O chvíľu ho zrazilo auto a zraneniam podľahol. Tínedžerský idol pritom ani vo svojom Ferrari nesedel, ale viezli sa v ňom jeho dvaja kamaráti.

S bulvárnymi fotografmi má Bieber viacero negatívnych skúseností. Keď sa v júli 2012 snažil ujsť istému Paulovi Raefovi, šoféroval rýchlosťou približne 130 kilometrov za hodinu. Policajti ich zastavili, no Raef výzvu na rozdiel od Biebera neposlúchol a ušiel. Spevák s políciou spolupracoval a vysvetlil im, že sa snažil zbaviť bulvárnych fotografov. Tridsať minút po incidente im spevák opäť zavolal, pretože ho prenasledoval ten istý paparazzo, ktorého následne identifikovali. Raef čelí obvineniam z nebezpečného šoférovania a neposlúchnutia výzvy polície na zastavenie. V máji sa zase Bieber s ďalším bulvárnym fotografom pobil, pretože mu údajne blokoval auto.

3. Daroval škrečka, obvinili ho z krutého zaobchádzania

Koncom decembra pobavila správa, že sa Bieber podľa predstaviteľov California Hamster Association (CHA) dopustil krutého zaobchádzania so zvieratami tým, že daroval svojho škrečka jednej zo svojich fanúšičiek. Členovia organizácie uviedli, že 18-ročný spevák vystavil škrečka menom Pac náhlej a stresujúcej zmene prostredia, čo môže viesť až k jeho predčasnej smrti. Bieber si škrečka kúpil v októbri, pričom hlodavcovi založil aj vlastné konto na Twitteri. Nedávno však Paca daroval fanúšičke Victorii Blair, pričom dôvod, prečo sa spevák škrečka rozhodol zbaviť, nie je známy.

4. Chceli ho pripraviť o život a semenníky

Polícia v novembri zadržala dvoch mužov, ktorí sa chystali vykastrovať a zabiť štyroch ľudí, vrátane Biebera a jeho bodyguarda. Na vraždy si ich najal istý Dana Martin, ktorý si vo väzení odpykáva dva doživotné tresty za znásilnenie a zabitie 15-ročného dievčaťa. Únos speváka sa mal uskutočniť pred jeho vypredanými koncertmi v New Yorku, ktoré sa konali 27. a 28. novembra. Za každý zo semenníkov zavraždených mali muži dostať 2500 dolárov (v prepočte približne 1 900 eur).

K vraždám nakoniec nedošlo, pretože Martin si svoj plán na poslednú chvíľu rozmyslel a upovedomil políciu. Podľa polície bol Bieberom posadnutý a dokonca má na nohe vytetovanú jeho podobizeň. Muži zákona jedného z najatých mužov zatkli, no jeho synovca-komplica prepustili. Následne zaznamenali telefonický hovor medzi ním a Martinom. "Som sklamaný, že nemôžeme vraždy spáchať," povedal, čo bol pre políciu jasný signál, aby urýchlene zadržala aj jeho. Keď ho v New Yorku zatkli, mal pri sebe aj nástroje pravdepodobne určené na Bieberovu vraždu.

5. Homosexuálna hračka Just-in Beaver

V novembri Biebera nepotešila ani správa, že istá firma ponúka jeho nafukovaciu podobizeň ako erotickú pomôcku pre homosexuálnych mužov pod názvom Just-in Beaver. Na obale výrobku je zobrazený mladý muž, ktorý sa mu nápadne podobá, spolu so sloganmi typu "Chcem byť tvojím chlapcom na hranie!" alebo "Konečne ma pretiahli!".

6. Ukradol kreditku, aby si mohol dať zväčšiť penis

A do tretice téma z kategórie nevhodných pre fanúšikov Justina Biebera... V októbri neznámy muž v americkom štáte Michigan podal na speváka žalobu, v ktorej tvrdil, že mu ukradol kreditnú kartu a použil ju pri platbe za chirurgické zväčšenie penisu. Ako uvádza celebritný portál TMZ.com, muž okrem toho v žalobe uviedol, že je biologickým otcom Biebera aj jeho vtedajšej priateľky Seleny Gomez, ktorú údajne podvádza s Rihannou, Keshou a Penelope Cruz.

Okrem kreditnej karty mu mal spevák ukradnúť aj 426,78 dolárov, ktoré použil na zaplatenie potratu, "pretože Justin Bieber moju dcéru Selenu Gomez nabúchal v mojej spálni na mojej kožušine z kanadského medveďa". Pri tomto sa musel chytať za brucho aj samotný Justin!

7. Povracal sa na pódiu

Neprajníkov popovej hviezdy minulú jeseň potešilo video, ktoré Biebera zachytáva vo veľmi nepríjemnej situácii uprostred koncertu. Počas skladby Out of Town Girl sa publiku otočil chrbtom, povracal sa a následne odišiel do zákulisia, no o chvíľu sa vrátil. "Je mi to veľmi ľúto, musím trochu spomaliť," povedal a zaspieval ďalšie piesne, po pár minútach však zase odišiel z pódia.

"Je to pre mňa ťažké, necítiť sa veľmi dobre a vracať pred množstvom ľudí. Budete ma mať radi, aj keď mi je zle na pódiu?" spýtal sa 18-ročný spevák fanúšikov, keď sa opäť vrátil. "Chcel som vám predviesť svoj najlepší koncert, nevadí vám, ak ho dokončím?" dodal. Na Twitteri po vystúpení zverejnil fotku samého seba, ako leží na posteli s odkazom: "Skvelý koncert. Zotavujem sa, aby som zvládol zajtrajšok. Ľúbim vás. A... Mlieko nebol dobrý výber."


8. Narazil do sklenej steny

Pár mesiacov predtým, presnejšie koncom mája 2012, sa mu prihodil ďalší trapas, ktorý pobavil všetkých škodoradostných. V zákulisí parížskeho koncertu vrazil do sklenenej steny, následkom čoho utrpel mierny otras mozgu. Pre TMZ.com neskôr uviedol, že po náraze bol dezorientovaný, no aj napriek tomu pokračoval vo svojej šou na pódiu. Keď sa následne vrátil do šatne, na 15 sekúnd omdlel a musel navštíviť lekára. Rýchlo sa však zotavil a nemusel rušiť žiadne koncerty. Tento incident nebol prvým, pri ktorom Bieber narazil do skla. V roku 2010 vrazil do sklenených otočných dverí.

9. Aféra s otcovstvom

Svoju zatiaľ najväčšiu aféru s fanúšičkou zažil Bieber ako sedemnásťročný ešte v roku 2011 a ťahala sa niekoľko mesiacov. V skratke: mladá žena menom Mariah Yeater tvrdila, že spevák je otcom jej dieťaťa. Údajne ho splodili v zákulisí jeho koncertu, keď mal šestnásť rokov. Bieber tieto tvrdenia definitívne vyvrátil až absolvovaním testu otcovstva. Okrem toho sa tiež počas súdneho konania zistilo, že Yeater za otca toho istého dieťaťa označila v minulosti aj svojho expriateľa Johna Terranovu. Ten jej tvrdenia rovnako ako Bieber odmietol.

Kanadský spevák neskôr prezradil, že pre aféru takmer ukončil svoju hudobnú kariéru. "Na začiatku celej tej kauzy som bol na Floride, ďaleko od priateľov a rodiny, a bol som z toho dosť smutný. Dostal som sa až do bodu, keď som si povedal, že už toto nechcem ďalej robiť, že chcem byť normálny. Bolo to pre mňa náročné, pretože nikdy predtým som si ničím takým neprešiel," uviedol v rozhovore pre britský magazín Fabolous spevák s tým, že na Yeater sa aj napriek všetkému nehnevá. "Je mi jej úprimne ľúto. Všetko, čo vás zraní, vás nakoniec spraví silnejšími. Musíte sa zo zlých vecí poučiť," dodal Bieber. Na jeho albume Believe (2012) je aj pieseň Maria, ktorá je práve o tejto žene.


10. Ničil život svojmu menovcovi

Na záver niečo na odľahčenie: prvá kuriózna správa o Justinovi Bieberovi, ktorá stojí za pripomenutie, pochádza ešte z októbra 2010 a je vlastne o úplne inom Justinovi Bieberovi. Tak sa totiž volá aj vtedy tridsaťpäťročný obyvateľ amerického mesta Jacksonville, ktorý mal podľa vlastných slov ešte pred niekoľkými rokmi bežný život, no po tom, ako sa do povedomia verejnosti dostal kanadský spevák, sa všetko zmenilo. Stovky ľudí si ho začali s Kanaďanom mýliť a denne mu chodili zaľúbené listy a telefonovali dievčatá rôzneho veku. Okrem toho mu na Facebooku zrušili jeho profil, ktorý považovali za falošné konto celebrity. Ktovie, ako sa tento človek milión menom Justin Bieber má dnes. Možno si ho radšej zmenil a má kľud.

Text: Hudba.sk (zdroj: archív Hudba.sk, SITA, TMZ.com)
Foto: AP Photo/Marco Ugarte

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber