Hviezda svetového hip-hopu a popu Nicki Minaj už o necelý mesiac vyráža na európske turné. Ešte v decembri sa vyjadrila pre médiá, že na svoje koncerty si bude pozývať aj lokálnych umelcov, a tento sľub plní aj pre slovenských fanúšikov. Už 22. februára jej bude v Bratislave predskakovať stálica slovenskej rapovej scény Majk Spirit.

"Veľmi sa teším, že môj prvý koncert v tomto roku bude práve pred šou najlepšej raperky na svete!" vyznal sa Majk Spirit, ktorý na slovenskej hudobnej scéne pôsobí už takmer 20 rokov. Popri domovskej formácii H16 postupne začal pracovať na svojej sólovej kariére a počas nej stihol spolupracovať takmer so všetkými, kto na domácej a českej hip-hopovej scéne niečo znamenajú vrátane Rytmusa, Ega, Veca, Kaliho, Oriona či DJa Wicha. Známe sú tiež jeho spolupráce s Celeste Buckingham, vďaka ktorým prenikol aj do rotácií najpočúvanejších rádií.

Koncom minulého roka vydal nový album Nie som tu náhodou, z ktorého naposledy ako videosingel vydal titulnú skladbu. Ide o jednu z najvýraznejších skladieb na albume, najmä vďaka exkluzívnemu hosťovi - Richardovi Müllerovi. Niečo z noviniek možno zaznie aj na "zimáku", no plnohodnotné turné k novej štúdiovke Majk Spirit chystá až v marci a apríli.


Okrem slovenského rapera Nicki Minaj 22. februára na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu podporí aj čerstvý minuloročný objav americkej scény, mladý raper Juice WRLD z Chicaga, ktorý sa v našich končinách, rovnako ako hlavná hviezda večera, predstaví prvýkrát. Jeho multiplatinový singel Lucid Dreams a debutový album Goodbye & Good Riddance, vydaný v máji 2018, ho vystrelili do prvej ligy nastupujúcej generácie raperov. S albumom sa dostal sa až na 4. miesto rebríčka Billboard 200, spomínaný singel bol v Billboard Hot 100 dokonca ešte o dve priečky vyššie a dostal sa do top 10 aj v Kanade, Veľkej Británii, Austrálii a na Novom Zélande.

"Som nadšená, že môžem priniesť komplexný zážitok mojim európskym fanúšikom. Môj kreatívny manažér Jamie King a ja sme veľmi dôkladne pracovali na tomto vzrušujúcom, nezabudnuteľnom a absolútne unikátnom diele, ktoré budem zdieľať s mojími úžasnými fanúšikmi. Milujem hudbu Juice WRLD a cítim sa poctená, že sa pripojil k mojej šou. Toto bude niečo, o čom sa budú písať knihy," pozýva na turné Nicki Minaj.

Vstupenky:  


Zdroj: XL Promotion, Hudba.sk edit
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit