Nemecká rocková kapela Scorpions vystúpi v decembri v Českej republike. Formácia, ktorá má na konte napríklad hit Wind Of Change, zavíta 3. decembra do Ostravy, kde sa predstaví v miestnej Ostravar Aréne. Vystúpenie bude súčasťou svetového turné, v rámci ktorého sa kapeala zastaví aj v Severnej Amerike či ďalších európskych mestách.

Skupina, ktorá žala svoje najväčšie úspechy na prelome 80. a 90. rokov, existuje už viac ako päť dekád. Od roku 2010 je na permanentnom turné, v rámci neho sa zastavila v roku 2011 aj v Bratislave. Hoci sa koncert niesol v duchu "posledného turné" a "rozlúčky s fanúšikmi" - Scorpions vtedy pôsobili už 45 rokov, takže tento krok sa javil pochopiteľne - skupina koncertuje dodnes. Od roku 2011 v našich končinách vystúpila ešte dvakrát - v roku 2015 v českých Pardubiciach a vlani v Košiciach.

Popularita Scorpions sa dá prirovnať k ich slávnejším kolegom z Rolling Stones, hoci tí obsiahli celosvetovo podstatne väčší úspech ako nemecká formácia. Partia, ktorej lídrom je spevák Klaus Meine, je však určite najúspešnejšou nemeckou kapelou vôbec. Dodnes predala viac ako 100 miliónov nosičov.


Scorpions vznikli v roku 1965, no debutový album Lonesome Crow vydali až v roku 1972. Odvtedy ponúkli nahrávky ako napríklad Lovedrive (1979), Blackout (1982), Love At First Sting (1984), Savage Amusement (1988), Crazy World (1990), Face The Heat (1993) či Sting In The Tail (2010). V roku 2015 vydali osemnástu štúdiovku s názvom Return To Forever.

Na konte majú tiež množstvo kompilácií či koncertných záznamov. Televízia VH1 ich zaradila na 46. miesto v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov. Súčasnú zostavu kapely tvoria Rudolf Schenker, Klaus Meine (obaja spev a gitara), Matthias Jabs (gitara), Paweł Mąciwoda (basgitara) a Mikkey Dee (bicie).


Zdroj: SITA, leh
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Scorpions