Americký spevák Iggy Pop a britské elektronické duo Underworld zverejnili spoločnú skladbu Bells & Circles. Vo viac ako sedemminútovej novinke rozpráva Iggy Pop o fajčení na palube lietadla. Tvorcovia v oficiálnom vyhlásení uviedli, že skladbu nahrali počas "popoludňajšieho stretnutia pri čaji v Londýne".

Je to prvý raz od zverejnenia coververzie piesne Red Right Hand formácie Nick Cave and the Bad Seeds, čo sa Iggy Pop pripomenul novou piesňou. Red Right Hand predstavil vlani v decembri, nahral ju spolu s Jarvisom Cockerom, bývalým lídrom už nefungujúcej skupiny Pulp. Fanúšikovia budú môcť vidieť Iggyho Popa aj naživo, budúci mesiac vystúpi pred európskym publikom v Dánsku, Veľkej Británii a Švajčiarsku.

Underworld v apríli zverejnili singel Brilliant Yes That Would Be aj s videoklipom, ktorý je inšpirovaný vystúpením skupiny na Islande. Ešte v roku 2017 vydali aj singel Long Slow Slippy. Svoju poslednú nahrávku Barbara Barbara, We Face a Shining Future pritom zverejnili pred dvomi rokmi a fanúšikovia museli na album počkať šesť rokov. Ani teraz však o novom albume formácia zatiaľ nehovorí. 


Zdroj: SITA (nme.com)
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Iggy Pop, Underworld