Jeden z najpopulárnejších kanadských rockerov sa už o pár dní predstaví v Košiciach. Svoj jediný koncert na Slovensku odohrá exkluzívne 8. októbra v Steel aréne. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby z nového albumu Get UP!, ale aj hity ako (Everything I Do) I Do It For You, Please Forgive Me, Heaven, Have You Ever Really Loved A Woman, či All For Love.

Bryan Adams sa vracia do Košíc symbolicky pri príležitosti 10. narodenín Steel arény. Práve on totiž odohral v novučičkej hale jeden z prvých koncertov v novembri 2006. Rodák z kanadského Kingstonu patrí medzi najväčšie svetové hudobné hviezdy a na výslní sa drží už viac ako tridsať rokov. Požiadavky na organizátorov pritom svedčia o tom, že patrí medzi najskromnejších umelcov.

"Keď prišiel v roku 2006 do Steel arény, prvá vec, ktorú po príchode urobil, bolo, že nechal zrušiť zábrany oddeľujúce VIP sektor, pretože všetkých fanúšikov si váži rovnako a nerobí medzi nimi žiadne rozdiely. Žiadne extrémne nároky nemal ani teraz. Popri štandardných technických veciach nás požiadal iba o to, aby sme mu zabezpečili 100 uterákov," uviedol Igor Havrila z Aréna Promotion.

V Egypte mu takmer zničili gitaru

Aktuálne turné odštartoval Bryan Adams v Austrálii a hoci ho po svete sprevádzajú vypradené haly, v ktorých mu nadšení fanúšikovia aplaudujú, nie všetky príbehy vyzerajú na happyend. Keď pred pár mesiacmi vystupoval pri pyramídach v egyptskej Gize, na letisku v Káhire colníci označili všetky jeho hudobné nástroje fixou, a to dosť výrazným spôsobom. Za obeť padla aj vzácna gitara Martin D-18 z roku 1975.

"Najskôr sa nám takmer nepodarilo dostať hudobné nástroje z krajiny. Nakoniec sa to síce utriaslo, ale všetky boli označené fixou. Problém je v tom, že napr. vonkajšia časť gitary z roku 1975 je veľmi krehká," podelil sa Bryan Adams s týmto zážitkom na sociálnych sieťach. Hudobníkovi sa však za tento incident ospravedlnilo množstvo egyptských fanúšikov, ktorým sa za ich gesto poďakoval a dodal, že gitara sa dá opraviť.

Košický koncert Bryana Adamsa sa bude konať v rámci aktuálneho turné Get Up! pri príležitosti vydania jeho trinásteho štúdiového albumu s rovnomenným názvom. Nachádza sa na ňom deväť nových skladieb a štyri akustické verzie. Z remeselne vynikajúcich rockových vecí ako Brand New Day, You Belong To Me a Thunderbolt zvoľňuje tempo k Don't Even Try alebo We Did It All, čo v kombinácii s akustickými bonusmi vyvážene prezentuje jedinečnú hĺbku a farbu jeho hlasu. Nemenej pestrý je aj program jeho koncertu, v ktorom samozrejme zaznejú aj jeho najväčšie hity.


Redakciu Hudba.sk informoval PR a produkčný manažér Imrich Makó.

Foto: SITA/Marián Peiger

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams