Bratislavský Nu Spirit Club už 10. novembra privíta jedného z najvýznamnejších jazzových hudobníkov svojej generácie, amerického trubkára Christiana Scotta. Rodák z New Orleans len pred pár mesiacmi oslávil tridsiatku, a napriek tomu už má na konte päť sólových albumov a nomináciu na Grammy.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Týmto výnimočným koncertom klub odštartuje mesačné oslavy svojich štvrtých narodenín, ktoré by mali potešiť fanúšikov všetkých žánrov. Scottovo vystúpenie nadväzuje na koncerty nositeľov Grammy Roberta Glaspera a Davida Sanborna a dokazuje, že prvoligový jazz má v programe Nu Spirit Clubu svoje pevné miesto.

"Jeho hudba je prístupná každému inteligentnému človeku, vôbec nemusíte mať napočúvaného celého Milesa Davisa, aby ste si ju užili," uviedol na margo hudobníka svetových kvalít Rado Tomek alias DJ Kinet. Hudba Christiana Scotta vychádza z najlepších tradícií jazzu v New Orleans, kde sa ako 12-ročný začal učiť hrať na trúbku. Jeho kompozície však dokážu prekračovať úzko vymedzené hranice žánru a oslovujú tak nielen pravoverných jazzových fanúšikov, ale aj ľudí, čo majú radi elektroniku, nu soul či hip-hop.

O tom, že hudobný vývoj aktívne sleduje, svedčí aj cover verzia piesne The Eraser od frontmana Radiohead Thoma Yorkea alebo skladby No Church in the Wild od Jay-Z a Kanye Westa.

Koncert sa uskutoční 10. novembra o 21:00, dvere Nu Spirit Clubu sa však otvoria už o hodinu skôr. O warm-up a afterparty sa postarajú DJi Kinet a SA-MU-RAI. Vstupenky je možné v predpredaji zakúpiť za úvodnú cenu 15 €.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Bezák z Nu Spirit Clubu.

Foto: Facebook.com/christian.scott

Súvisiaci interpreti: Christian Scott