Country muzikant Allan Mikušek sa po štrnásťročnej prestávke vracia na scénu. Trnavčan zmenil nielen vzhľad, ale aj kapelu. V novej zostave pod názvom Allan Mikušek s ním hrá aj syn Peter a dcéra Natália mu spieva vokály. Do novej kapely Mikušek zobral aj synových kamarátov a rovesníkov Juraja Adama a Mariána Radošovského.

"Je to celkom zaujímavé, pretože prakticky sú to všetko rovesníci mojich detí a mne to strašne pomáha. Pri tej starej zostave už to bola ani nie že rutina, ale už to bolo také... zabehnuté koľaje. Už sa to nikam nehýbalo, už aj ja som bol pohodlný a nič sa nedialo," povedal 47-ročný muzikant. "Teraz je to rýchlejšie, aj to myslenie, celé to omladlo aj čo sa týka nápadov, čo sa týka pesničiek, čo sa týka všetkého možného. Jeden text mi robila aj dcéra. Dávam priestor a beriem názory aj od iných. Samozrejme, musíme to korigovať tak, aby som to stále bol ja, aby sme niekam neuleteli, na to tam som ja a oni sú tam na to, aby vymýšľali," poznamenal Mikušek v rozhovore pre agentúru SITA.

Ako doplnil, nová koncepcia jeho tvorby je modernejšia a dravejšia. "Nie je to klasické country ako predtým, som to však stále ja, je tam môj rukopis, ale celkový vývoj muziky ide dopredu. Návrat už nemôže byť v tom istom šate ako predtým," poznamenal hudobník, ktorý momentálne pracuje na albume Som tu a tento rok plánuje vydať aj nový singel.

"Na CD budú nové veci, aj pieseň s názvom Som tu. Koľko skladieb, to ešte presne neviem, ešte sa to kryštalizuje, teraz ideme točiť singel. Najprv som myslel, že to bude táto pesnička Som tu, v nej sa totiž spieva o tom, že som si niečo prešiel, ale že teda už som tu, proste sa to zmaže a ide sa ďalej, no ako singel neviem, či by to bolo dobré. Singel by mal byť veselý od začiatku až do konca, tak som sa nakoniec rozhodol pre jednu staršiu vec," uviedol Mikušek. Album by podľa jeho slov mal uzrieť svetlo sveta do budúceho leta.

V súčasnosti chystá sympatický muzikant s kapelou dva akustické vianočné koncerty. Fanúšikovia ho môžu vidieť 29. novembra v trenčianskom Kine Hviezda a 6. decembra v Dome kultúry v Zohore.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/allanmikusekofficial

Súvisiaci interpreti: Allan Mikušek