Americký raper DMX sa napokon v Bratislave nepredstaví. V stredu popoludní o tom informovali organizátori série Rap 'n' Roll. Vystúpenie, ktoré mal v slovenskej metropole absolvovať 27. januára 2012, zrušili, pretože jeho manažment nevedel dokázať, že má rapper platný pas a že na Slovensko určite dorazí.

"Tak ako vy, aj my by sme si naozaj želali vidieť jeho show, ale už teraz niet spôsobu ako to dať. Jediná útecha je, že teraz pracujeme na novom projekte pre top rep party 2012," napísali organizátori na sociálnej sieti Facebook.

DMX, ktorý je hviezdou newyorskej scény, mal v Bratislave pôvodne vystúpiť 17. decembra v KC Dunaj. Okrem neho sa mal na podujatí predstaviť jeho krajan Edo G a český raper Ektor. Začiatkom novembra koncert presunuli na 27. januára do Cvernovky, no ešte v decembri tento priestor zachvátil požiar a tak organizátori museli rozmýšľať nad ďalším miestom. Voľba padla na Športovú halu Pasienky, s čím však nesúhlasili viacerí fanúšikovia.

Štyridsaťjedenročný DMX, vlastným menom Earl Simmons, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1990, svoj debutový album s názvom It's Dark and Hell Is Hot však vydal až v roku 1998. V tom istom roku však vydal aj jeho nasledovníka s názvom Flesh of My Flesh, Blood of My Blood. Nasledovali nahrávky ...And Then There Was X (1999), The Great Depression (2001), Grand Champ (2003) a Year of the Dog... Again (2006).

Okrem hudby sa venuje tiež herectvu, účinkoval napríklad v snímkach Belly (1998), Romeo musí zomrieť (2000), Smrteľný zásah (2001), Kolíska do hrobu (2003) alebo Neumieraj sám (2004). Je však známy aj svojimi početnými problémami so zákonom, pre ktoré už niekoľkokrát skončil vo väzení.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Louis Lanzano

Súvisiaci interpreti: DMX