Legendárna formácia Mötley Crüe oznámila svoje rozhodnutie týkajúce sa ukončenia činnosti. Členovia kapely dokonca podpísali zmluvu, ktorá im zabráni vrátiť sa na pódia po roku 2015 a eventuálne využiť názov skupiny pre svoj prospech.

"Existuje veľa kapiel, ktoré robia rozlúčkové turné. My takí byť nechceme. Nechceme povedať - OK, Mötley Crüe skončilo, dovidenia - a potom, keď niektorí členovia odídu, nahradia ich iní a skupina bude znova koncertovať pod tým istým názvom. Sme jednou z mála formácií, ktorá ešte má svojich pôvodných členov. Chceme, aby to tak zostalo a nechceme odísť, pretože musíme, ale pretože chceme," osvetlil situáciu frontman Vince Neil.

Basgitarista Nikki Six okrem toho dodal, že spomínanú zmluvu si dobre premysleli. "Nebolo to niečo, čo by sme spravili len tak sami. Dokument sme vypracovali s právnikmi a niekoľkokrát ho skontrolovali, aby sme si boli istí, že je všetko správne. Teraz už nie je cesty späť."

Mötley Crüe majú ešte v pláne odohrať 75 koncertov v USA, na ktorých by mal vystúpiť aj Alice Cooper. Podľa dostupných informácií by v roku 2015 mala pôsobenie kapely na hudobnej scéne uzavrieť sfilmovaná verzia jej biografie pod názvom The Dirt.


Zdroj: Nme.com
Foto: Motley.com

Súvisiaci interpreti: Mötley Crüe