Americká speváčka a herečka Zendaya napokon nestvárni už zosnulú kolegyňu Aaliyah v životopisnej snímke Aaliyah: Princess of R&B. Informáciu potvrdili jej zástupcovia prostredníctvom herečkinho profilu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

"Zendaya vždy považovala Aaliyah za inšpiráciu. Bola to pre ňu veľká česť, že by ju mohla stvárniť, a vzdala by jej tak úctu. Ak to raz urobí, chce, aby to bolo poriadne," uviedli jej zástupcovia.

Produkciu snímky museli pre odchod 17-ročnej rodáčky z kalifornského Oaklandu pozastaviť. "Sme veľmi smutní, že Zendaya nestvárni Aaliyah. Produkciu sme pozastavili," vyjadrili sa zástupcovia televíznej spoločnosti Lifetime, ktorá stojí za filmom. O réžiu snímky sa postará Bradley Walsh.

Zendaya, celým menom Zendaya Maree Stoermer Coleman, je známa najmä zo seriálu Na parket! (2010 - 2013). Na konte má tiež snímky ako Frenemies (2012) či Zapped (2014). Vlani v septembri vydala debutový eponymný album, z ktorého pochádza singel Replay.

Americká speváčka Aaliyah vydala dokopy tri štúdiovky - Age Ain't Nothing But A Number (1994), One In A Million (1996) a Aaliyah (2001). Okrem spevu sa venovala aj modelingu a herectvu. Objavila sa vo filmoch ako Rómeo musí zomrieť (2000) alebo Kráľovná prekliatych (2002). Dvadsiateho piateho augusta 2001 tragicky zahynula pri havárii lietadla vo veku 22 rokov.

Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Aaliyah

Súvisiaci interpreti: Aaliyah