Aneta Langerová dnes predstavila videoklip k jednej z najvýraznejších skladieb albumu Na Radosti, ktorý minulý rok patril medzi to najlepšie na českej a slovenskej scéne. Singel Tragédie u nás na vsi aj ďalšie skladby úspešnej a oceňovanej umelkyne si už na budúci týždeň budeme môcť vypočuť naživo v štyroch slovenských mestách.

Len pred pár hodinami zverejnený videoklip sleduje vraha v podaní hudobníka Martina Kopřivu, ktorý je na úteku pred skupinou dedinčanov. Medzi nimi sa objaví aj samotná interpretka. O scenár a réžiu klipu sa postarala Olga Špátová.

"Aký príbeh si človek predstaví pri dramatickej piesni Tragédie u nás na vsi je asi jasné, len ťažko sa však dalo očakávať, kam až táto fikcia dospeje hudobne. Po akusticky, ba až ambientne znejúcich songoch sa tak dostávame k filmovému vyvrcholeniu a šialenstvu, zefektovanému spevu a tiež ukážke, že aj v českých končinách sa dá zložiť psychedelicky znejúca bondovka," napísala v recenzii albumu Na Radosti Michaela Žureková.


Za výnimočnú považuje pieseň aj samotná speváčka a autorka. "Z ostatného albumu mám veľkú radosť, a to najmä preto, lebo sme urobili všetko, čo sme mohli, aby bol dobrý. Keď spievam skladby z tejto nahrávky, cítim sa dobre, a to je dôležité. Počas koncertov sa teším napríklad na pieseň Tragédie u nás na vsi, ktorá má v sebe určité napätie, je dramatická, pôsobí tak, že sa nič nedeje, a napokon to vybuchne a to sa mi veľmi páči, pretože milujem kontrasty, a to vo všetkom," vyjadrila sa Aneta Langerová v rozhovore pred letnými vystúpeniami na Slovensku.

Už o niekoľko dní sa k nám vráti, aby album predstavila na klubových koncertov v Bratislave, Nitre, Trnave a Prievidzi. Sprevádzať ju budú kapela a sláčikové trio, pričom okrem piesní z platne Na Radosti spoločne zahrajú aj staršie skladby v nových aranžmánoch. Fanúšikovia sa okrem toho môžu tešiť aj na nový film 8 hlav šílenství, v ktorom stvárni hlavnú hrdinku, ruskú poetku Annu Barkovovu. Premiéra je naplánovaná na rok 2016. 

Jesenné koncerty Anety Langerovej na Slovensku:

5. november - Bratislava, Ateliér Babylon
6. november - Nitra, Klub Nájomná jednotka - predpredaj
7. november - Trnava, Music a Cafe - predpredaj
8. november - Prievidza, Art Point / kino Baník - predpredaj

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA + archív)
Foto: Langerovaaneta.cz

Súvisiaci interpreti: Aneta Langerová