Uplynulý týždeň priniesol niekoľko neočakávaných noviniek, ale tiež dve dlhšie avizované nahrávky a viacero nových videoklipov. O prekvapenia v podobe nových skladieb sa postarali napríklad Alicia Keys alebo Big K.R.I.T. a konečne sme sa dočkali aj novinky Wrath Of Caine od Pushu T z Clipse.

Alicia Keys oslávila minulý piatok svoje 32. narodeniny a pri tejto príležitosti sa rozhodla nahrať a zverejniť novú skladbu Brand New Me Pt. 2. Ide o pokračovanie singlu Brand New Me z jej aktuálneho albumu Girl On Fire, ktorý vyšiel koncom novembra.

Alicia Keys - Brand New Me Pt. 2

Pusha T v pondelok konečne vypustil mixtape Wrath Of Caine, ktorý nám má skrátiť čakanie na jeho debutový sólový album My Name Is My Name. Deň pred tapeom ešte zverejnil skladbu Only You Can Tell It s hosťujúcim Walem. Celý mixtape je k dispozícii TU.

Pusha T feat. Wale - Only You Can Tell It

Porciu novej hudby si pre svojich priaznivcom prichystali aj Slum Village, ktorí vydali avizovaný mixtape Dirty Slums 2. Ten obsahuje napríklad aj skladbu The World Is Yours, v ktorej rapuje aj zosnulý člen tejto formácie Baatin. Dirty Slums 2 sťahujte TU.

Slum Village - The World Is Yours

Piata sólovka Taliba Kweliho s názvom Prisoner Of Conscious by po viacerých odkladoch mala nakoniec vyjsť až 23. apríla, čo je ešte relatívne ďaleko. Kweli však v uplynulých dňoch zverejnil aspoň cover albumu a tiež video k skladbe Upper Echelon, ktoré si teraz môžete pozrieť.

Talib Kweli - Upper Echelon

Z pripravovaného albumu Czarface, ktorý spoločne nahrali Inspectah Deck a 7L & Esoteric, sme si v ostatných týždňoch predstavili hneď niekoľko skladieb. Teraz sme sa dočkali aj prvého klipu, ktorý vznikol k skladbe Air 'em Out.

Inspectah Deck & 7L & Esoteric - Air 'em Out

Kanaďan Classified vydal minulý týždeň nový album, ktorý nazval jednoducho Classified. A aby naň dostatočne upozornil, tak z neho poslal ešte jednu ochutnávku. Tou je skladba I Only Say It Cause It’s True, v ktorej mu sekundujú Raekwon a Kuniva z D12.

Classified feat. Raekwon & Kuniva - I Only Say It Cause It’s True

O floridskej skupine ¡Mayday! a jej mixtape Smash And Grab sme minule písali v súvislosti s videom k skladbe The Barricade. Tam sa však Wrekonize a spol. nezastavili, a preto tu dnes máme klip aj k remixu skladby Roaches, v ktorom hosťujú CyHi The Prynce & SpaceGhostPurrp.

¡Mayday! feat. CyHi The Prynce & SpaceGhostPurrp - Roaches (Remix)

Big K.R.I.T. vlani v lete vydal pozitívne hodnotený debutový album Live From The Underground, odvtedy však o ňom príliš počuť nebolo. O to príjemnejšie prekvapenie sa postaral, keď pred niekoľkými dňami zverejnil novú skladbu Gettin’ Mine. Tú produkoval 9th Wonder, pričom na mikrofóne asistujú Rapsody a Heather Victoria.

Big K.R.I.T. feat. Rapsody & Heather Victoria - Gettin’ Mine

Atmosphere svoj zatiaľ posledný album The Family Sign vydali síce už pred takmer dvoma rokmi, Slug a Ant si však ešte pred vydaním novej štúdiovky pripravilli pre svojich fans vyše sedemminútové dvojvideo k skladbám Millennium Dodo a Millennium Dodo 2. Tie pochádzajú práve zo spomínanej nahrávky The Family Sign.

Atmosphere - Millenium Dodo 1 & 2

Na záver si dáme aj niečo z domácej scény, konkrétne Kaidžasa, ktorý v súčasnosti pôsobí pod menom KajO. Nitriansky rapper vydá 2. februára rovnomenný album, na ktorý upozorňuje videom k veci Oblúbený v produkcii Derycka. V klipe sa okrem hlavného protagonistu a speváčky Simon objavia aj futbalista Miroslav Stoch alebo herci Robo Jakab a Milan Ondrík.

Kaidžas feat. Simon - Oblúbený

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Echo Promotion PR

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Talib Kweli